StoryEditor

Slovenskí učitelia ako superhrdinovia: Pozrite si netradičný pohľad študentov z Trnavy na pedagógov

29.04.2019, 15:33
Autor:
TSTS
Vyučujúci sú postavami v 14 kultových filmoch.

Profesori, docenti a odborní asistenti ako hrdinovia z filmu Avengers, Hry o život či Hviezdne vojny. Študenti z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave nafotili svojich pedagógov ako filmových hrdinov a rozprávkové bytosti. Fotografie predstavili počas FMK DAY 2019.

Fotografie vznikali v rámci Kreatívno-experimentálneho fotografického ateliéru (KEFA) na FMK UCM v Trnave pod vedením Lucie Škripcovej. Vďaka postprodukcii postupne vytvorili 14 kultových filmových a rozprávkových bytostí, medzi nimi v súčasnosti najpopulárnejších hrdinov z filmu Avengers, ale aj hlavné postavy z filmových klasík, ako sú Forrest Gump, Alica v krajine zázrakov, Robin Hood či Sherlock Holmes a Dr. Watson a ďalších.

„Prostredníctvom fotografií sme študentom chceli priblížiť našich kolegov v netradičnej úlohe, ale zároveň sme chceli ukázať, akých talentovaných žiakov máme na našej fakulte. Fotografie vznikali niekoľko týždňov a ukazujú, čo všetko sa študenti môžu naučiť,“ uviedla Ľudmila Čábyová, dekanka FMK UCM v Trnave, ktorá stvárnila kráľovnú „Red Queen“ z filmovej rozprávky Alica v krajine zázrakov.

FMK

Fotografie budú následne vystavené v priestoroch dekanátu a vedenie z nich v budúcom roku plánuje vydať kalendár s charitatívnym rozmerom.

​​Pedagógov fotografoval študent posledného ročníka masmediálnej komunikácie Kristián Pribila. Postprodukciu zabezpečovala študentka Katarína Cinová. Preprodukciu a produkciu zaisťovala Lucia Škripcová, vedúca Kreatívno-experimentálneho fotografického ateliéru.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 08:54