StoryEditor

Chceli by ste plážové tašky ušité z reklamného bannera? VÚB ich ponúka

02.05.2019, 10:22
Autor:
rmrm
Originálne tašky vyrábajú ženy z krízových centier Dorka v Prešove a Košiciach.

Reklamné bannery sú stále neoddeliteľnou súčasťou komunikácie a VÚB banka im dala nový život. Ženy z krízových centier Dorka v Prešove a Košiciach z nich vytvárajú originálne plážové a nákupné tašky Dorka bags.

„Dorka bags je spojením eventovej agentúry Creative Pro Košice, centra Dorka v Košiciach a organizácie Úsmev ako dar,” hovorí Martin Cvik, ktorý je ako jeden z pracovníkov centra Dorka v priamom kontakte so ženami matkami žijúcimi v centre.

„Príbeh tašiek Dorka je naozaj neobyčajný. Nákupné a plážové tašky Dorka bags šijú ženy – matky v krízových centrách Dorka z reklamných bannerov. Cieľom projektu je zmysluplne využívať odpadový materiál a zároveň poskytovať prácu ženám, ktoré to v živote nemajú ľahké,“ približuje Lucia Luptáková, PR manager VÚB a dodáva: „Ide o špecifickú formu komunitného projektu, ktorý spája ženy v núdzi, poskytuje im strechu nad hlavou a zároveň im dáva možnosť zarobiť si, aby tak mohli zabezpečiť lepší život pre svoje deti.“

Tašky z bannerov následne banka odkúpila pre návštevníkov podujatí, ktoré VÚB podporuje, ako napríklad 1. máj – Deň otvorených ateliérov v Novej Cvernovke či Dobrý trh. Šancu hrať o tašky budú mať aj fanúšikovia na facebookovej stránke VÚB banky.

„Zamestnanci banky si budú môcť opäť zakúpiť tašky Dorka bags z limitovanej edície VÚB, čím pomôžu nielen ženám v núdzi, ale aj nášmu životnému prostrediu, pretože bez tohto partnerstva by bannery skončili ako obyčajný odpad,“ dodáva  Lucia Luptáková.

Projekt Dorka bags a jeho prvú dielňu na Slovensku, v ktorej sa ženy venujú výrobe tašiek, podporila v minulosti aj Nadácia VÚB.Vizitka videospotu:
Klient: VÚB banka
Agentúra: THIS IS LOCCO
Creative director: Juraj Kováč
Art Director: Engelbert Strapec
Copywriter: Juraj Kováč, Martin Polakovič
Account manager: Juraj Rusnák
Produkcia: Stink Films Prague, Pseudoart
Réžia: Petr Simon
Kamera: Marian Ontko
Hudba: From Dust by VESHZA

01 - Modified: 2023-10-06 13:16:15 - Feat.: - Title: VÚB banka predstavuje neobyčajnú kampaň na envirogranty 02 - Modified: 2023-09-27 07:05:27 - Feat.: - Title: Mám svoj plán, spieva v novej kampani VÚB banka 03 - Modified: 2023-09-06 10:12:54 - Feat.: - Title: Zástupcovia top zadávateľov: Snažíme sa naplno využívať potenciál AI, virtuálnej reality a nových sociálnych sietí 04 - Modified: 2023-06-02 08:47:06 - Feat.: - Title: Vizuál posunul podarený headline a víťaz kategórie je na svete 05 - Modified: 2023-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Aj my máme svoj pohľad na tendre, skicovné či feedback, hovoria zadávatelia o iniciatíve Férový tender
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 18:55