DIGI
StoryEditor

Finále Game of Thrones si diváci užili na veľkom plátne

21.05.2019, 12:06
Autor:
pzpz
DIGI záverečnú epizódu seriálu priniesla do kina.

Vyvrcholenie seriálu Game of Thrones sa rozhodla DIGI Slovakia v spolupráci s HBO a kinom CINEMAX odvysielať na veľkom plátne. Na premietaní sa zúčastnilo až 250 divákov, ktorí mali možnosť vychutnať si záver seriálu jedinečnejšie.

Už v minulosti sme stavili na podobné športové projekty pod názvom Futbal v kine, keď sme vysielali najlepšie zápasy anglickej či španielskej ligy, a tešili sa obrovskému záujmu. Ako praví fanúšikovia seriálu sme boli presvedčení, že rovnako bude fungovať aj dlho očakávaná posledná časť Game of Thrones,“ okomentoval výsledok podujatia Michal Mažár, riaditeľ marketingu a predaja a ďalej dodáva: „Finále seriálu si vysielanie v kine jednoducho zaslúžilo. Vďaka partnerom HBO a CINEMAX sa nám to podarilo a tešíme sa, že to dopadlo výborne.“ 

​Game of Thrones je najväčším hitom HBO v jeho doterajšej histórii, prvú sériu uviedla HBO 17. apríla 2011. Fantasy sága prilákala rekordné množstvo divákov a bola veľmi dobre prijatá aj kritikmi. Každá z jej šiestich častí poslednej série má 54 minút. Celú ságu uzavrie 26. mája dvojhodinový dokument o nakrúcaní poslednej série.

​Presný rozpočet seriálu nie je známy, prvých päť sérií stálo HBO zhruba 60 miliónov dolárov za každú sériu, teda 6 miliónov dolárov za jednu epizódu. Rozpočet šiestej série bol zvýšený na 10 miliónov dolárov za jednu epizódu, pričom značná časť z tohto rozpočtu išla do nakrútenia doteraz najväčšej bitky seriálu "Battle of the Bastards". Značná časť rozpočtu ide aj do špeciálnych vizuálnych efektov.

01 - Modified: 2021-05-13 14:37:43 - Feat.: 0 - Title: Bol pri veľkofilmoch ako Avengers, Star Wars, Avatar, Narnia či Hobbit. Slovenský režisér Vlado Struhar 02 - Modified: 2019-04-23 07:42:11 - Feat.: 0 - Title: Čínska cenzúra zmenila seriál Game of Thrones. Fanúšikovia zúria
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 10:02