archív
StoryEditor

Do ŽSR prichádza nový človek na stratégiu

05.06.2019, 13:54
Autor:
tsts
Prichádza z ministerstva financií.

Železnice Slovenskej republiky majú nového šéfa stratégie. Prichádza z ÚHP (Útvaru hodnoty za peniaze na ministerstve financií). Ide o Rastislava Farkaša, ktorý od júna riadi Odbor stratégie na ŽSR.

Farkaš pôsobil ako senior analytik na rezorte financií, predtým pracoval pre súkromného dopravcu RegioJet. Má dlhoročnú prax v dopravnom plánovaní, modelovaní, technickom a ekonomickom posudzovaní investícií v doprave a analyzovaní dopravy. Študoval na Karlovej univerzite v Prahe a na Univerzite Pardubice.

Generálny riaditeľ ŽSR Juraj Tkáč, ktorý do funkcie nastúpil v novembri 2018, si za jeden z cieľov dal pripraviť dlhodobú stratégiu železníc. Práve za ňu má byť Farkaš zodpovedný. „Pozícia na ŽSR mi umožňuje byť pri vzniku novej stratégie, ktorá môže pomôcť vyriešiť chronické problémy železníc. Súčasne môžem byť na začiatku investičných procesov a pomôcť ich efektívnejšej príprave, čím sa získa vyššia hodnota za peniaze v praxi,“ povedal Farkaš. Od pozície očakáva „veľa práce, zodpovednosti, kreativity a promovania nových riešení“.

„Som rád, že tím manažérov-odborníkov na ŽSR dopĺňa mladý a mimoriadne skúsený človek. Som presvedčený, že prispeje k dynamizácii celej firmy a pomôže správne usmerniť jej novú stratégiu,“ uviedol generálny riaditeľ ŽSR Juraj Tkáč.

Farkaš nie je prvým manažérom z externého prostredia, ktorý do ŽSR prišiel od nástupu nového generálneho riaditeľa. V marci na post riaditeľa odboru komunikácie a marketingu nastúpil František Kvarda, dlhoročný zástupca šéfredaktorky Hospodárskych novín.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:14