StoryEditor

Bývalý šéf vydavateľstva Penty sa vrátil do mediálnej branže

06.06.2019, 16:30
Autor:
hrnhrn
Stal sa jedným z konateľov a spolumajiteľov PR agentúry. Článok sme aktualizovali o vyjadrenie spoločnosti.

Peter Mertus, bývalý generálny riaditeľ vydavateľských domov Ringier Axel Springer Slovakia či News and Media Holding, sa vrátil do mediálnej branže. Stal sa jedným z konateľov a spolumajiteľom agentúry event2all, ktorá sa zameriava na PR a marketingovú komunikáciu, mediálny audit a poradenstvo. Informoval o tom portál medialne.sk.

Aktualizácia: "Peter Mertus je novým spoločníkom so 40 percentným podielom na základnom imaní. Zároveň je konateľom spoločnosti. Do vlastníckej štruktúry spoločnosti event2all sme tak k Andrei Kaščákovej vstúpili ja, Ľudovít Tóth, ktorý som, spolu s Andreou, spoločnosť viedol od roku 2009 a Peter Mertus," vyjadril sa pre Stratégie hovorí Ľudovít Tóth, výkonný riaditľ event2all. "Dohoda je taká, že spoločnosť budem ako výkonný riaditeľ viesť i naďalej. Event2all sa aj naďalej bude venovať prioritne PR&media relations a súvisiacim aktivitám spolu s plnohodnotnou tvorbou a produkciou eventov," doplnil Tóth.

Podľa obchodného registra vstúpil Mertus do firmy 20. februára tohto roka. Stal sa jedným z konateľov, druhým konateľom agentúry je od roku 2008 Andrea Kaščáková. Podiel v event2all si Mertus drží cez svoju firmu AD MEDIA, ktorej je stopercentným vlastníkom. Tržby firmy event2all boli v roku 2018 podľa portálu finstat 637-tisíc eur, rok predtým dosiahli 350-tisíc eur.

Kto je Peter Mertus

Peter Mertus pred vstupom do médií pracoval v IBM Slovensko a spoločnosti Mediatel, vydávajúcej Zlaté stránky. Od roku 2001 bol generálnym riaditeľom Vydavateľstva časopisov a novín, ktoré vydávalo Nový Čas, po predaji vydavateľstva ostal ako generálny riaditeľ v Ringier Slovakia, neskôr Ringier Axel Springer Slovakia. Istý čas viedol aj český Ringier. Od roku 2006 do 2010 zastával post člena predstavenstva Ringier AG.

Koncom roka 2014 odišiel z najvyššieho postu v Ringier Axel Springer Slovakia a nastúpil na pozíciu generálneho riaditeľa vydavateľstva News and Media Holding (NMH). V tom čase to boli ešte vydavateľstvá Spoločnosť 7 plus (so svojimi vlajkovými loďami: týždenníkom Plus 7 dní, denníkom Plus jeden deň aženským magazínom Emma), Trend Holding (týždenník Trend) a online mediálny dom Centrum Holding (aktuálne.sk). Vo vydavateľstve Penty zotrval až do konca roku 2017, kedy ho na pozícii generálneho riaditeľom nahradil Michal Teplica.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:41