StoryEditor

Slovenský módny film si odniesol ocenenie z Cannes

13.06.2019, 13:30
Autor:
redred
Slovenská režisérka a producentka vyhrala cenu v Cannes za krátky film Mirage.

Slovenská režisérka a producentka Ivon Skula a jej medzinárodný tím získali v Cannes ocenenie za najlepší módny film. Cena im bola odovzdaná na galavečere Global Short Film Awards, ktorý sa odohral v posledný deň filmového festivalu v Cannes v hoteli Intercontinental Carlton.

Mirage (Fatamorgána)

​Film Mirage (slov. Fatamorgána) mal celosvetovú premiéru minulý rok na najväčšom festivale módnych filmov – La Jolla Fashion Film Festival v Kalifornii, kde získal nomináciu z viac ako 11 tisíc filmov. Porotu zaujal pozitívnym letným humorným motívom.

Serena Tateo, významná talianska scenáristka, vysvetlila, čím Mirage zaujal: „Je skvelé vidieť, že módny film môže byť viac ako len nablýskaný klip. Film je zábavný, čo je sexy a zapamätateľné, tvorcovia vyprodukovali naozaj originálne dielo!"

Mirage (Fatamorgána)

„Je to veľká zásluha“, hovorí režisérka a producentka Ivon Skula, ktorá prvú výhru dostala práve na svoje narodeniny, na talianskom filmovom festivale Nót Film Fest, ktorého členom poroty  bol aj na Oskara nominovaný Theo Green. Momentálne zakladá medzinárodnú organizáciu, ktorá bude slúžiť na šírenie filmov s pozitívnym a edukačným vplyvom. Má tiež dlhodobé plány spojené s réžiou celovečerných filmov.

Film vznikol v spolupráci s československou módnou značkou Andrey, ktorej tvárou je v aktuálnej kolekcii herec a model Juraj Dobiš, ktorý si zahral aj v ocenenom filme. Režisérka už s hercom spolupracovala aj v minulosti pri fotení módneho editoriálu pre medzinárodný magazín Cool Korea, ktorý sa objavil tiež vo Vogue Italia. Herec prezradil, že bude spolupracovať s režisérom Petrom Bebjakom na pokračovaní úspešného kriminálneho seriálu Za sklom

Mirage by Ivon Skula from Ivon Skula on Vimeo.

01 - Modified: 2022-03-29 13:14:10 - Feat.: - Title: Oscara za najlepší film má prvýkrát streamovacia platforma. Zabodoval film, ktorý ste v kinách nevideli 02 - Modified: 2022-03-03 06:01:55 - Feat.: - Title: Martin Žiaran získal za film Správa cenu Asociácie českých kameramanov 03 - Modified: 2022-02-23 08:01:24 - Feat.: - Title: Oscary čelia výraznému úbytku divákov. Organizátori galavečer „zoštíhlia“ a dajú mu väčší spád 04 - Modified: 2022-01-12 14:55:50 - Feat.: - Title: Oscary budú mať tento rok svojho moderátora 05 - Modified: 2022-01-10 07:53:21 - Feat.: - Title: Zlaté glóbusy sú rozdané. Hlavné ceny získali The Power of the Dog a West Side Story
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 19:00