Youtube
StoryEditor

Po neslávnom prvom pokuse skúša About You v Česku preraziť opäť

25.06.2019, 15:02
Autor:
pzpz
Podarí sa to druhýkrát?

Po minuloročných problémoch e-shop About You opäť spustil reklamnú kampaň, ktorej tvárou sa stala modelka Karolína Kurková. Spoločnosť sa tak snaží o druhú šancu po problémoch, ktoré mala vlani, hneď po spustení a veľkom launchi značky na trh.

Podľa mediálnych expertov nasadila značka reklamu kvôli problémom konkurenčnej značky Zoot, ktorá nezvládla financovanie svojej expanzie a dostala sa do problémov. Dlhy dosahujú desiatky miliónov eur.

Televízny spot v Česku vyzerá podobne ako ten, ktorý môžeme vidieť v televízii na Slovensku, iba s inou hlavnou postavou. Okrem televíznych spotov sa spoločnosť snaží preraziť v online aj v offline priestore prostredníctvom billboardov, bannerov a viacerých verzií online spotov. Takže znovu tak ako na začiatku, na väčšine reklamných nosičoch.

Značka podľa odborníkov nepredpokladá, že zákazníci na problémy zabudli, chce iba upozorniť na svoju existenciu a získať druhú šancu.

Nemecký internetový obchod vstúpil na český trh v októbri 2018. V čase, keď sa chystal na teasingovú fázu, sa objavil konkurenčný e-shop, a tak bolo možné na About You nakupovať skôr, ako prišiel „big bang“ event. Po launchi prišlo hneď niekoľko komplikácií, značka pravdepodobne nezvládla nápor zákazníkov, ktorí sa sťažovali na chybné a oneskorené zásielky, nevybavené reklamácie a množstvo ďalších absurdných situácií. Rovnako to bolo aj na Slovensku, už počas teasingu ľudia o e-shope vedeli a dokonca na ňom nakupovali.

​Módny e-shop About You bol založený v roku 2014 v Nemecku zásielkovou spoločnosťou Otto. Primárne sa sústreďuje na mobilných používateľov a zákazníkom ponúka aplikáciu, ktorú vníma ako Instagram v nakupovaní.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 10:27