StoryEditor

Banky uvádzajú Apple Pay

26.06.2019, 10:10
Autor:
pzpz
Ponúkame prehľad tých, ktoré službu poskytujú.

Po mesiacoch čakania  prichádza Apple Pay aj na Slovensko. Viac ako rok po tom, čo je pre slovenský trh dostupné platenie cez Google Pay.

Apple Pay predstavuje efektívny a rýchly spôsob platieb. Údaje v telefóne sú chránené dodatočným bezpečnostným prvkom, napríklad Touch ID alebo Face ID. Zariadenia Apple majú v prípade straty tiež funkciu ich vyhľadania. Navyše, pri službe Apple Pay klient potvrdzuje všetky platby, teda aj tie, ktoré sú nižšie ako 20 eur.

Ak používate kreditnú alebo debetnú kartu s Apple Pay, skutočné čísla kariet nie sú uložené v zariadení ani na serveroch Apple. Namiesto toho je v bezpečnostnom prvku zariadenia (Secure Element) priradené, šifrované a bezpečne uložené jedinečné číslo účtu (Device Account Number). Každá transakcia je autorizovaná jednorazovým jedinečným dynamickým bezpečnostným kódom.

Službu od dnešného dňa poskytuje mBank.

„mBank patrí medzi lídrov v oblasti mobilného bankovníctva na Slovensku a je preto prirodzené, že je jednou z prvých, ktoré svojim klientom dnes prinášajú Apple Pay. Začať používať Apple Pay je veľmi jednoduché - stačí mať účet mKonto v mBank, nainštalovanú mobilnú aplikáciu v iOS zariadení a aktívnu platobnú kartu,“ hovorí riaditeľ mBank na Slovensku Robert Chrištof.

Apple Pay spustila aj J&T Banka.

    Slovenská sporiteľňa uviedla Apple Pay a k novinke ponúka novým klientom účet do konca roka zadarmo pri splnení niekoľkých podmienok. 

    „Ako najväčšia digitálna banka prinášame mobilné platby cez Apple Pay hneď v deň ich príchodu na Slovensko. Veríme, že moderné Slovensko potrebuje čo najdostupnejšie digitálne služby, a preto  sme sa rozhodli dať možnosť inovatívne platiť aj tým, ktorí ešte nie sú našimi klientmi. Vďaka účtu zadarmo si to budú môcť vyskúšať všetci Slováci,“ povedal Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za retailové bankovníctvo.

    Zavedenie novinky oznámila aj Tatra banka.

    Novinku Apple Pay spustila pre svojich klientov už aj 365. bank.

    „Ako „mobile first” banka vidíme práve v platbách mobilom veľký potenciál a rovnako to vidia aj naši klienti. Preto od dnešného dňa spúšťame službu Apple Pay, vďaka ktorej budú môcť platiť svojimi iPhonmi, ako aj hodinkami Apple Watch a ďalšími zariadeniami Apple,“ uvádza Marek Šupa, CEO 365.bank.

    Apple Pay privítala už aj Poštová banka.

    „Dnes so spoločnosťou Apple a Poštovou bankou spúšťame jedinečnú platobnú službu Apple Pay. Na Slovensku je vydaných viac ako 5 miliónov bezkontaktných platobných kariet a 97% platobných terminálov túto technológiu podporuje. Podľa nášho nedávneho prieskumu až 73% Slovákov považuje platbu mobilným telefónom za najlepšiu alternatívu k platbe kartou. Slovenskí spotrebitelia sú veľmi otvorení technologickým inováciám, preto veríme, že veľmi pozitívne prijmú i ďalšie novinky v oblasti mobilných platieb. Veľkou výhodou Apple Pay je rýchlosť a pohodlie, rovnako i bezpečnosť transakcií, ktorú zabezpečuje tokenizačná technológia Mastercard. Tá umožňuje bezpečne prepojiť mobilné zariadenie s platobnou kartou,“ povedal Luděk Slouka, riaditeľ rozvoja produktov a inovácií Mastercard pre Slovensko, Českú republiku a Rakúsko.

    Správu budeme aktualizovať o ďalších poskytovateľov.

    menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
    20. apríl 2024 10:00