StoryEditor

Kofola vstupuje do biznisu s kávou

10.07.2019, 09:38
Autor:
TSTS
Kupuje českú firmu Espresso.

Spoločnosť Espresso prináša na slovenský a český trh nielen kávu Café Reserva, ale aj čaje Dilmah a k tomu zodpovedajúci servis a kultúru. Zakladatelia spoločnosti, manželia Moravcoví, podpísali so zástupcami Kofoly zmluvu na predaj 100% podielu. Spoločnosť Espresso tak v týchto dňoch prechádza plne pod krídla Skupiny Kofola, ktorá vďaka tejto akvizícii rozširuje svoju ponuku pre gastro zákazníkov o ďalšie významné kategórie. Obe zmluvné strany sa dohodli, že cenu transakcie nebudú zverejňovať.

Aktuálna transakcia je potvrdením dlhodobej stratégie Skupiny Kofola rozširovať ponuku a neustále zlepšovať služby pre zákazníkov v gastronómii, aby im uľahčila podnikanie v odbore. Spoločnosť preberá kompletne celú firmu vrátane všetkých uvedených značiek, distribučnej siete ako aj zamestnancov.

Kofola ČeskoSlovensko

„Postavili sme na nohy zdravú firmu so zavedenými značkami," povedala Eva Moravcová, jedna zo zakladateľov firmy Espresso. Ivo Moravec, jej manžel a súčasne druhý zo zakladateľov, približuje, prečo voľba predaja padla práve na Kofolu: „Café Reserva a čaje Dilmah môžu ďalej zaujímavo rásť len s partnerom, ktorý má silné zázemie v marketingu a distribúcii. Kofole navyše hralo do kariet aj to, že preukazuje rešpekt k svojim značkám a zákazníkom a vie s nimi citlivo pracovať."

K najnovšej akvizícii hovorí Jannis Samaras, generálny riaditeľ Skupiny Kofola: „Spoločnosť Espresso je pre nás úžasnou vstupenkou na trh s kávou. Mám radosť, že firma spĺňa všetky dôležité podmienky k tomu, aby sme ju dokázali ďalej rozvíjať. Ide o lokálnu, tradičnú, veľmi dobre založenú firmu, ktorá rozumie tomu, čo robí. Majitelia aj zamestnanci jej za tých dvadsať rokov venovali obrovskú starostlivosť." K začleneniu tejto akvizície do existujúcej ponuky Kofoly dodáva: „Vnímame veľké synergie s našim doterajším gastro portfóliom. Zároveň ide o významné rozšírenie našej existujúcej ponuky nealkoholických nápojov a bylinkových čajov. Naším neskromným cieľom je rozvíjať kávou kultúru a poskytovať skvelý servis našim zákazníkom."

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 19:43