Heureka stratila nezávislosť – vyhlásil tento rok o internetovom porovnávači cien marketingový riaditeľ najväčšieho československého e-shopu Karol Kučera. Dôvodom bolo odkúpenie Heureky spoločnosťou Rockaway, ktorá vlastní niekoľko e-shopov a zároveň kupovala najväčšieho konkurenta Alzy – e-predajňu Mall. Pri e-shopoch a porovnávači cien vlastnených jednou firmou hrozil konflikt záujmov. Alza z Heureky odišla, založila stránku bezheureky.sk a vyzývala ostatných, aby ju nasledovali. Súd nariadil stránku stiahnuť. No Alza sa rozhodla s podporou ďalších 24 e-shopov pokračovať. „Pre- šli sme na doménu bezheureky.com,“ oznámil HN Karol Kučera.alza.cz
StoryEditor

Alza reaguje na roztržku v Bratislave. Ponúka chýbajúce stoličky

11.07.2019, 13:42
Autor:
redred
Na udalosť sofistikovane zareagovala aj Kreatívna dvojica a This is Locco.

V centre Bratislavy, na Ventúrskej ulici, sa v stredu večer spustila hromadná bitka futbalových fanúšikov. Zasahovať voči futbalovým chuligánom z Bulharska, Poľska a Holandska musela viac ako stovka policajtov. Po večernej roztržke zostalo Bratislavské Staré Mesto plné desiatok zničených stoličiek a stolov, ktoré patria letným terasám reštaurácií. 

​Na udalosť sa rozhodla reagovať spoločnosť Alza, ktorá na svojom facebookom profile uverejnila príspevok, v ktorom oznamuje, že má v ponuke plastové, drevené aj kovové stoličky. 

„Náš facebookový kanál na Slovensku reaguje vtipnou formou, podľa vzoru českej Alza, na aktuálne dianie v spoločnosti v danej krajine takpovediac real time. Rozhodne však neschvalujeme žiadne násilie,“ vysvetľuje Patricie Šedivá, PR manažérka a hovkyňa Alza.cz.

K bitke sa vyjadrila aj Kreatívna dvojica. Uverejnila vizuál na štýl Ikea. 

THIS IS LOCCO využilo situáciu a zábery z Ventúrskej ulice na nábor nových členov do agentúry. 

01 - Modified: 2019-01-17 09:24:56 - Feat.: 0 - Title: Alza testuje videomapping v kamenných pobočkách 02 - Modified: 2019-04-23 09:00:57 - Feat.: 0 - Title: Doťahovanie e-shopov pokračuje. Alzák tentoraz v reklame zatlačil Mall 03 - Modified: 2019-07-01 06:40:41 - Feat.: 0 - Title: Alza uvádza vlastnú značku ekodrogérie
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 22:25