StoryEditor

Outdoorová kampaň prirovnáva obezitu k fajčeniu

16.07.2019, 09:14
Autor:
pzpz
Ľuďom sa nepáči, že ide o explicitné prepojenie obezity s rakovinou.

Nezisková organizácia Cancer Research UK sa prostredníctvom outdoorovej kampane snaží upozorniť na fakt, že obezita spôsobuje najbežnejšie typy rakoviny. Pri niektorých typoch je dokonca častejšou príčinou ako fajčenie.

Ads of the World

​Vizuály pripomínajúce krabičky cigariet s výrazným headlinom na problém upozorňujú vo Veľkej Británii. Za kreatívou stojí agentúra Anomaly.

Reklama chce poukázať na to, že obezita môže byť sprievodným symptónom rakoviny, avšak na sociálnych sieťach sa spustila debata o tom, ako je to od spoločnosti neprofesionálne. Vadí im prirovnávanie niečoho, čo môže byť aj ochorením, k zlozvyku, ktorý je možné eliminovať. Niektorí diskutéri sa vyjadrili, že ide o „explicitné prepojenie obezity s rakovinou“ a niektorí obviňujú reklamu z "trápenia tých, ktorí za obezitu nemôžu".

Rovnakým komentárom a vyjadreniam na kampaň čelila organizácia aj v minulom roku, keď vyzývala ľudí, aby doplnili chýbajúce písmená v texte.

Adweek

​Cancer Research UK apeluje aj na vládu, ktorá by sa podľa nich mala postaviť k problému výskytu obezity rovnako, ako k fajčeniu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 15:34