Respect APP
StoryEditor

Mladým z domovov pomáhajú preradiť na dospelosť

18.07.2019, 08:44
Autor:
TSTS
Projekt vznikol v spolupráci Nadácie Volkswagen Slovakia, Policajného zboru MV SR a neziskovej organizácie Úsmev ako dar.

Mladí dospievajúci v detských domovoch sú zo zákona nútení po dovŕšení 18 roku života opustiť domov a začať samostatný život. Veľmi často nie sú na takýto krok pripravení. Navyše sú oproti bežným mladým ľuďom na trhu práce materiálne znevýhodnení. Projekt sa preto zameral na zvýšenie šancí mladých ľudí z domovov na uplatnenie sa na trhu práce.

Vďaka projektu „Vodičské kurzy pre deti z detských domovov“, ktorý vznikol aj za účasti dopravnej polície, majú títo mladí dospievajúci možnosť získať príspevok na kurz vodičského oprávnenia. V roku 2019 získa v rámci projektu podporu až 20 mladých dospelých.

Pre odkomunikovanie tejto idei vytvorila kreatívna agentúra Respect APP vizuál, ktorý bude slúžiť na informovanie verejnosti o projekte. Prepája tému šoférovania s cieľom zaradiť mladých domovákov do života.

Nadácia Volkswagen Slovakia dlhodobo podporuje deti vyrastajúce v centrách pre deti a rodiny (nový názov pre detské domovy). Doposiaľ v podobných projektoch spolupráce pomohla týmto užitočným spôsobom už viac ako 200 deťom.

Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar – nezisková organizácia s celoštátnou pôsobnosťou, sa dlhodobo venuje pomoci deťom v detských domovoch, mladým dospelým, rodinám v ohrození, náhradným rodičom a ďalším podobným aktivitám.

Prijímanie žiadostí bude prebiehať od júla do augusta. V septembri následne vyberie komisia na základe prospechových výsledkov 20 kandidátov, ktorí od októbra absolvujú vodičský kurz.

01 - Modified: 2019-04-02 08:09:32 - Feat.: 0 - Title: Pomôžme deťom dostať sa z červených čísel, vyzýva Úsmev ako dar
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:54