StoryEditor

Káva Starbucks prvýkrát mieri do slovenských obchodov

07.08.2019, 13:04
Autor:
(red)(red)
Na začiatku septembra vstúpi na slovenský trh nový rad prémiovej kávy celosvetovo známej značky Starbucks.

Kávu Starbucks do slovenských obchodov uvádza spoločnosť Nestlé, ktorá týmto krokom reaguje na stále sa zvyšujúci záujem o kvalitnú a dostupnú kávu zo strany spotrebiteľov. Nový rad kávy bude dostupný vo všetkých relevantných obchodných reťazcoch, vybraných elektro obchodoch a tiež online. 

„V posledných rokoch ľudia venujú väčšiu pozornosť kvalite a pôvodu kávy, ktorú kupujú. Inšpirujú sa najmä v kaviarňach prinášajúcich nové trendy. Vstupom najznámejšej kaviarenskej značky Starbucks do retailu, ponúkame našim spotrebiteľom možnosť, aby si svoju obľúbenú kávu, na ktorú sú zvyknutí, vychutnali v pohodlí domova. Nové portfólio bude výhradne obsahovať vysoko kvalitnú kávu Arabica, eticky získanú od pestovateľov z najlepších oblastí. Rozšíri sa tak naša existujúca ponuka a spotrebiteľom ponúkne úplne nové chute,“ hovorí Vratislav Janda, riaditeľ pre korporátne záležitosti Nestlé Česko.

Nové portfólio značky Starbucks v maloobchode bude zahŕňať rad prémiovej zrnkovej, mletej i porciovanej kávy, obsahujúce 100% kávu Arabica, ktorá sa eticky získava od pestovateľov z vybraných oblastí po celom svete. Ponuka sa skladá z jednodruhových káv i kávových zmesí, v troch unikátnych variantoch praženia - Blonde, Medium a Dark Roast, ktoré sú pre kávy Starbucks typické.

Okrem zrnkovej a mletej kávy, budú k dispozícii tiež kávové kapsuly do prístrojov Nescafé Dolce Gusto na prípravu Espressa, Americana, Latte Macchiata, Cappuccina alebo Caramel Macchiata. Nestlé Partnerstvo so Starbucks prináša Nestlé nielen rozšírenie portfólia Nescafé a Nespresso, ale tiež posilnenie pozície lídra na globálnom trhu s kávou. Pre Starbucks zasa rýchlejší rast a väčší dosah na zákazníkov mimo kaviarne, keďže 93% všetkých vypitých šálok je pripravených z kávy zakúpenej v maloobchode. Predovšetkým sa ale darí prémiovému segmentu, ktorý dlhodobo rastie. Na jar tohto roku bola káva Starbucks uvedená aj na niektorých trhoch západnej Európy. Ohlasy od tamojších spotrebiteľov a aj výsledky predaja dopadli nad očakávania pozitívne. Obdobný vývoj očakáva Nestlé taktiež na území Slovenskej republiky.

01 - Modified: 2022-03-19 05:43:26 - Feat.: - Title: Firmy, ktoré zostali v Rusku. Prečo neodídu a akú cenu za to zaplatia? 02 - Modified: 2021-08-03 07:44:03 - Feat.: - Title: Starbucks má nového regionálneho riaditeľa pre Slovensko a Českú republiku 03 - Modified: 2021-08-06 12:46:54 - Feat.: - Title: Starbucks otvoril prvú kaviareň na východnom Slovensku 04 - Modified: 2021-05-28 10:52:16 - Feat.: - Title: Starbucks na Slovensku oslavuje päť rokov 05 - Modified: 2020-10-23 07:29:49 - Feat.: - Title: Nová kampaň od značky ORION reaguje na častejšie sledovanie televízie
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 06:41