StoryEditor

Spoločnosť KARLOFF rekonštruuje budovu pradiarne v Kežmarku

26.08.2019, 10:02
Autor:
TSTSpzpz
V novom komplexe ponúkne exkurziu výroby TATRATEA.

Výrobca čajovo-bylinných likérov TATRATEA, spoločnosť KARLOFF, spustila na prelome rokov 2017 a 2018 rekonštrukciu budovy pradiarne v Kežmarku, kde sa chystá vybudovať okrem výrobne aj atrakcie pre verejnosť.

KARFOFF

​Komplex, ktorý bol v minulosti určený na spracovanie ľanu, dal v roku 1860 vystavať Karol Wein. Vďaka dodnes zachovanej nadčasovej architektúre, bol hlavný výrobný objekt vyhlásený za slovenskú kultúrnu pamiatku. Fabrika však potrebuje rekonštrukciu z kapacitných dôvodov.

„Keďže sme srdciari a ctíme si to, čo nám zachovali naši predkovia, neváhali sme,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Ing. Ján Semaňák. „Investovali sme aj do technológií výroby, ktoré boli hlavným dôvodom sťahovania sa. Nové moderné stroje a linky nám umožnia vyrábať rýchlejšie a efektívnejšie,“ doplnil.

KARFOFF KARFOFF

​Spoločnosť v spolupráci s architektonickým štúdiom BEEF plánuje zachovať čo najväčšiu časť pôvodnej architektúry. V „novej“ Pradiarni bude možné vidieť a vychutnať si exkurziu výroby TATRATEA v nových moderných priestoroch. Ukončenie stavebných prác je naplánované na rok 2022.

01 - Modified: 2020-12-02 12:08:43 - Feat.: - Title: Slovenský TATRATEA zvíťazil v konkurencii alkoholových značiek a získal ocenenie Najdôveryhodnejšia značka roka 2020
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 17:05