StoryEditor

Letnú dovolenku si tento rok dopriala menej ako polovica internetových Slovákov

11.09.2019, 10:43
Autor:
(red)(red)
Prieskum: Ako si dovolenku užili Slováci a kde ju trávili?

Informácie o téme dovolenkujúcich Slovákov zisťoval výskum spoločnosti Nielsen Admosphere, ktorý sa uskutočnil na vzorke päťsto respondentov starších ako 15 rokov, z internetovej populácie Slovenského národného panelu.

Na tohtoročnú letnú dovolenku sa vydalo 42 % internetových Slovákov, o trochu viac než ostatní si ju dopriali ľudia s vyšším stupňom vzdelania a tí zo západného Slovenska. Tieto čísla však nie sú definitívne – na konci augusta rekreovanie plánovalo ešte 17 % opýtaných respondentov. Nielsen Admosphere Oproti tomu viac ako tretina opýtaných (35 %) sa na letnú dovolenku tento rok nevydala a ani sa na ňu nechystala. S týmto tvrdením sa viac ako iní stotožňovali ľudia so základným vzdelaním.

Polovica internetových Slovákov, ktorí sa tento rok vybrali na letnú dovolenku, strávila tento čas v zahraničí na území Európy. S týmto typom dovolenky sa stotožnili viac muži ako ženy. Ďalších 38 % opýtaných trávilo svoju dovolenku na území Slovenska mimo svoj domov. V menšej miere potom trávili Slováci dovolenku doma (15 %) – toto tvrdenie sa týka prevažne mužov ako žien – alebo v susedných Čechách (14 %). Len veľmi málo slovenských dovolenkárovsa vybralo mimo Európu – približne 5 % strávilo svoju dovolenku v Afrike a ďalších 5 % v Ázií.Tohtoročná dovolenka sa vydarila nadpolovičnej väčšine (73 %) respondentov, ktorí si tak užili voľno podľa svojich predstáv. Zhruba štvrtina opýtaných (26 %) uvádza, že dovolenka síce naplnila ich očakávania, ale mohla byť predsa len ešte o niečo lepšia. Len necelé jedno percento malo o svojej dovolenke inú predstavu a ich očakávania sa nenaplnili.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:34