StoryEditor

Poľsko sa vo svete propaguje fotografiami z Prahy alebo Tatier

18.09.2019, 09:58
Autor:
(čtk)(čtk)
Poľská národná nadácia zaplatila za propagáciu agentúre White House Writers Group 5,5 milióna dolárov.

Poľsko si najalo americkú reklamnú agentúru, ktorá jeho krásy propagovala prostredníctvom fotografií z Prahy alebo zo slovenských hôr. Poľská národná nadácia zaplatila podľa poľského portálu onet.pl agentúre White House Writers Group (WHWG) 5,5 milióna dolárov. Príspevky o Poľsku, ktoré firma zverejňuje na sociálnych sieťach, navyše prakticky nikto nesleduje.

"Veľkonočný západ slnka v Poľsku" je napísané pri snímke z minulej jari s pohľadom na Vltavu a pražský most na instagramovom profile heartofpoland, o ktorý sa z poverenia Poľskej národnej nadácie stará americká agentúra.

heartofpoland

​Keď firma informovala verejnosť o úspechoch poľského skokana na lyžiach Kamila Stocha, uverejnila svoj príspevok fotografiou akrobatického lyžiara. Na túru do poľských hôr láka snímkou, ktorá podľa poľských médií pochádza zo slovenskej časti Západných Tatier.

heartofpoland

​Poľská národná nadácia vznikla v roku 2016, teda už v čase, keď bola pri moci súčasná vláda národno-konzervatívneho Práva a spravodlivosti (PiS). Oficiálne mala zlepšiť renomé Poľska v zahraničí, ale neoficiálne je podľa onet.pl jej cieľom presviedčať o kvalitách reforiem zavádzaných vládou PiS, ktoré bývajú v zahraničí považované za kontroverzné. Ide napríklad o zmeny v justícii.

Agentúra WHWG vo výročnej správe pre americké úrady uvádza, že v rámci zmluvy s poľskou nadáciou sa stará o propagáciu Poľska na internete. Podľa onet.pl ale jej príspevky na Twitteri sleduje okolo 6000 ľudí, videá na kanáli YouTube takmer nikto nepozerá a profil heartofpoland na Instagrame sleduje asi 167 používateľov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Vintage architecture of Polish tradition. #vintage #building #architecture #culture

Príspevok, ktorý zdieľa @ heartofpoland,

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:06