Fortnite
StoryEditor

Hra Fortnite je vypnutá, milióny fanúšikov sú v neistote

15.10.2019, 09:30
Autor:
ČTKČTK
Do hry nie je možné prihlásiť sa. Médiá predpokladajú, že štúdio Epic Games odpojilo Fortnite z reklamných dôvodov.

Svet populárnej počítačovej hry Fortnite v nedeľu pohltila čierna diera. Do hry nie je možné prihlásiť sa, čo vyvolalo údiv aj rozhorčenie miliónov fanúšikov po celom svete. Médiá predpokladajú, že štúdio Epic Games odpojilo Fortnite z reklamných dôvodov.

Štúdio na otázky hráčov i médií nereaguje a na jeho sociálnych sieťach, ktoré sú venované Fortnite, je tiež len čierna diera. Na instagrame sleduje hru 22,1 milióna fanúšikov, na facebooku ich je 4,5 milióna a na twitteri 9,4 milióna.

Portály, ktoré sa venujú videohrám, neveria tomu, že čierna diera vyvolaná dopadom meteoritu na ostrov, na ktorom doteraz hráči zvádzali vzájomné súboje, znamená koniec sveta Fortnite. Ako hlavný argument uvádzajú, že Fortnite je pre Epic Games vynikajúcim zdrojom peňazí.

Podľa webu TechCrunch nie sú k dispozícii žiadne podrobné údaje, ale server The Verge v lete napísal, že Fortnite má tržby 300 miliónov dolárov mesačne (v prepočte 272 miliónov eur). Hra patrí k najpopulárnejším na svete, je s ňou zviazaných 250 miliónov používateľských účtov.

Ďalším náznakom, že čierna diera nie je koncom hry, je zistenie, že v kóde stránky Fortnite.com je spomenutý utorok 6:00 newyorského času (12:00 SELČ). Špekuluje sa, že práve vtedy Epic Games spustí novú kapitolu s úplne novou mapou herného sveta.

Počas čakania sa médiá a tiež fanúšikovia bavia tým, ako sa tí menej vyrovnaní hráči s vynútenou prestávkou vyrovnávajú. Na Epic Games sa napríklad podľa Daily Mail obrátila istá matka so žiadosťou o vysvetlenie s tým, že jej syn v nedeľu po vypnutí hry prepukol v plač a plakal tak dlho, kým vyčerpaný nezaspal. "Jediné, čo som mohla urobiť, bolo ho držať," napísala. Poznamenala, že syn dnes od rána opäť plače, pretože sa do hry nemôže prihlásiť. "Zobudila som ho kvôli tomu veľmi skoro. Dúfam, že z toho máte veľkú srandu," dodala.

Iná matka na twitteri zasa napísala, že jej syn chodí teraz bez duše rovnako, ako keď mu kedysi zdochol jeho pes.

Nie všetci ale Epic Games za odstávku kritizujú. Paul Terry vo svojom tweete vyslovil želanie, aby hra zostala vypnutá dva týždne, čo mu opäť umožní stráviť nejaký čas so synom, než sa jeho potomok opäť stiahne do svojho herného brlohu. Terry zmienkou dvojtýždňovej odstávky narážal na fakt, že meno hry je hovorovým variantom anglického slova Fortnight, čo znamená práve štrnásť dní.

Fortnite bola uvedená na trh v roku 2017. Zmyslom hry je prežiť vďaka zabíjaniu protivníkov aj stavaniu úkrytov. Hra rýchlo získala popularitu, keď do nej vývojári zakomponovali režim Battle Royal. V ňom medzi sebou bojujú hráči dovtedy, kým v neustále zmenšujúcim svete nezostane "nažive" len jeden posledný.

Hra je v režime Battle Royale prístupná na všetkých zariadeniach zdarma, hráči si ale môžu dokúpiť zaujímavejšie vybavenie alebo takzvané emotes, vďaka ktorým ich postavičky tancujú alebo robia iné zábavné gestá. Práve tieto nákupy sú výrazným zdrojom príjmov tvorcov. Podľa agentúry DPA spoločnosť Epic Games zarobila za minulý rok viac než 2,4 miliardy dolárov (2,2 miliardy eur), najmä vďaka nákupom v hre.

01 - Modified: 2019-06-21 09:00:07 - Feat.: 0 - Title: Cannes Lions 2019: Grand Prix získala kniha tampónov a nabúranie Fortnite 02 - Modified: 2019-07-26 10:34:58 - Feat.: 0 - Title: Z hráčov videohry sa stanú milionári. Finalisti Fortnite zabojujú o 30 miliónov dolárov
01 - Modified: 2021-10-04 07:36:13 - Feat.: - Title: Vzniká nový masívny priemysel. Budúcnosť koncertov hľadajte vo Fortnite 02 - Modified: 2021-08-10 07:25:49 - Feat.: - Title: Inšpirácie z Cannes: Fortnite predviedol, ako by mohli vyzerať koncerty v budúcnosti 03 - Modified: 2019-10-16 07:23:23 - Feat.: - Title: Hra Fortnite po dvojdňovom výpadku funguje. A ponúka novú verziu 04 - Modified: 2019-07-26 10:34:58 - Feat.: - Title: Z hráčov videohry sa stanú milionári. Finalisti Fortnite zabojujú o 30 miliónov dolárov
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:33