ESET
StoryEditor

Slovenský Eset bude chrániť obchod Google Play

07.11.2019, 11:02
Autor:
(čtk)(čtk)
V rámci partnerstva budú výskumné tímy Esetu úzko zapojené do analýzy všetkých aplikácií.

Slovenská antivírusová firma Eset bude chrániť obchod s aplikáciami Google Play. V novo založenej aliancii App Defense Alliance firma poskytne svoje detekčné technológie a kapacity svojich bezpečnostných expertov a bude sa podieľať na vyhľadávaní potenciálne škodlivých programov. Eset to dnes oznámil v tlačovej správe.

Firma Eset už s Googlom spolupracuje v oblasti zabezpečenia Google Cloud a jeho bezpečnostné technológie sú tiež súčasťou nástroja Google Chrome Cleanup, ktorý upozorňuje používateľa internetového prehliadača Chrome na potenciálne hrozby.

"To, čo bola predtým reaktívna snaha odhaľovať bezpečnostné zraniteľnosti v aplikáciách ponúkaných na Google Play, je teraz plnohodnotná proaktívne aktivita s cieľom chrániť miliardy používateľov a spoločností priamo pri zdroji," uviedol Tony Anscombe z Esetu.

V rámci partnerstva budú výskumné tímy Esetu úzko zapojené do analýzy všetkých aplikácií. Okrem iného sa budú bezpečnostní experti spoločnosti podieľať na overovacom procese, ktorý zisťuje, či je aplikácia škodlivá, potenciálne nechcená či nežiadúca, ešte pred jej zverejnením v obchode Google Play.

Eset sa v minulosti podieľal na odhalení unikátnych typov bankových trójskych koňov, špiónskych a vydieračských programov v aplikáciách na Google Play.

Pôvodne slovenský Eset funguje od roku 1987 a v súčasnosti má celosvetovo viac ako 100 miliónov používateľov. Spoločnosť má lokálne zastúpenie v Prahe, celosvetovú centrálu v Bratislave a disponuje rozsiahlou sieťou partnerov vo viac než 200 krajinách sveta.

01 - Modified: 2018-10-15 09:54:26 - Feat.: - Title: Google má ďalší problém. Na Google Play boli aplikácie, ktoré kradli bankové údaje
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 02:06