kinoReuters
StoryEditor

Slovenská sieť kín Cinemax expanduje do Česka. Prvé multikino otvorí v Olomouci

19.11.2019, 17:10
Autor:
ČTKČTK
Multikino Cinemax chce na českom trhu preraziť s technickými novinkami i netradičnými službami.

Sieť slovenských multikín Cinemax plánuje budúci rok v Česku otvoriť svoj prvý multiplex, ktorý bude v nákupnom centre Olympia pri Olomouci. Potvrdila to dnes Lucie Benická zo spoločnosti Next Management, ktorá zabezpečuje správu nákupného centra Olympia Olomouc. Firma Cinemax prevádzkuje 13 multikín v 12 slovenských mestách.

"Sieť multiplexov Cinemax vstupuje projektom v Olympii Olomouc na český trh. Bude sa jednať o ich prvú českú pobočku," uviedla spoločnosť Next Management. Multikino Cinemax má byť v obchodnom centre Olympia Olomouc otvorené v druhej polovici budúceho roka. Bude mať sedem sál s 835 sedadlami.

"Objekt kina sa nachádza v jeho severozápadnej časti. Priestory kiná sú riešené ako dvojpodlažná stavba. Pri hlavnom vstupe bude umiestnená VIP sála s vlastnou oddelenou lobby," uviedla spoločnosť Next Management.

Cinemax bude už tretím multikinom vo stotisícovom Olomouci. V obchodnom centre Santovka v strede mesta je v prevádzke šesťsálové multikino Premiere Cinemas s kapacitou 952 miest. Otvorené bolo v roku 2013. V obchodnom centre Olomouc City v okrajovej časti Olomouca funguje od decembra 2005 multikino spoločnosti CineStar.

Multikino Cinemax chce o priazeň divákov v Olomouci súperiť technickými novinkami i netradičnými službami. "Filmy sa budú premietať vo formáte 4K a maximálny filmový zážitok umocní pohodlie sedadiel Premium Plus, ktoré sú väčšie ako sedadlá klasické, poskytujú divákom väčší priestor na nohy, majú vyvýšené opierky hlavy a sú umiestnené v tom najlepšom uhle oproti plátnu," uviedla spoločnosť Next Management.

Pri hlavnom vstupe do multikina Cinemax bude VIP sála s kaviarňou a rozšíreným sortimentom občerstvenia. V ponuke budú aj kvalitnejšie nealkoholické a alkoholické nápoje a rôzne druhy pochutín. Diváci si budú môcť občerstvenie kúpiť pred vstupom do VIP sály aj po usadení sa do kožených kresiel vybavených tabletmi, pomocou ktorých si možno pri sledovaní filmu objednať napríklad popcorn či nápoje.

Multikiná začali expanziu v Česku po roku 1999, kedy ich prevádzkovatelia postupne zamierili do všetkých krajských miest. V niektorých už fungujú dve multikiná. V závere minulého roka bolo na českom trhu podľa údajov Únie filmových distribútorov v prevádzke 31 multikín, ktoré utŕžila dokopy 1,68 miliardy korún (v prepočte takmer 66 miliónov eur). Ich podiel na celkovej návštevnosti kín predstavoval 65,88 percenta a na tržbách 74 percent.

Celkové tržby kín v ČR vlani stúpli na rekordných 2,27 miliardy korún (v prepočte takmer 89 miliónov eur), čo je medziročne o 13 percent viac. Počet divákov sa zvýšil o 7,3 percenta na 16,3 milióna.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 23:34