StoryEditor

Zima s nimi hrá krutú schovávačku: V novej kampani Vagusu sa pred ňou ľudia bez domova nedokážu skryť

28.11.2019, 08:38
Autor:
pzpz
Kampaň vytvorila agentúra Seesame v spolupráci s videoprodukciou Toxpro.

Schovaný - neschovaný, idem! Detská hra sa v novej kampani občianskeho združenia Vagus mení na krutú hru o život. Združenie sa obracia na verejnosť s prosbou o pomoc pre ľudí bez domova, ktorí sa pred zimou nedokážu ukryť do bezpečia a tepla. Kampaňou ľudí vyzýva, aby sa stali podporovateľmi združenia na webe zima.vagus.sk. Kampaň aj tento rok vytvorila agentúra Seesame v spolupráci s videoprodukciou Toxpro.

V Bratislave žije podľa odhadov okolo 4 500 ľudí bez domova. OZ Vagus sa o mnohých z nich stará priamo v uliciach aj v dennom centre Domec, kde sa ľudia môžu najesť, osprchovať a nechať sa ošetriť. Terénni sociálni pracovníci navštevujú ľudí bez domova tam, kde prespávajú. Nový Integračný program Vagusu má ľuďom bez domova pomôcť nájsť si prácu a bývanie, aby sa mohli opäť začleniť do spoločnosti.

„Naša kvalifikovaná práca v teréne aj Domci stojí peniaze. Značnú časť nákladov pokrývame z jednorazových a pravidelných darov. Preto spúšťame našu každoročnú zimnú kampaň. Sme ľuďom vďační za akýkoľvek príspevok,“ hovorí Alexandra Kárová, výkonná riaditeľka OZ Vagus. Ľudia môžu prispieť na pomoc ľuďom bez domova prostredníctvom stránky zima.vagus.sk.

„Úhlavným nepriateľom ľudí bez domova je v tomto období zima, pred ktorou sa nedokážu ukryť,“ hovorí o kreatívnom koncepte kampane Peter Jančárik, Head of Social Impact Team agentúry Seesame. „Zima s týmito ľuďmi hrá krutú hru. A práve darca dokáže svojím príspevkom pomôcť Vagusu ochrániť ľudí bez domova pred následkami chladného počasia.“

Kampaňový spot režírovalo a produkovalo štúdio Toxpro. Svoje hlasy do spotu prepožičali Zuzana Kronerová a Anna Rakovská.

01 - Modified: 2018-06-14 18:49:17 - Feat.: 0 - Title: Vagus štartuje program Housing First. Vracia ľudí bez domova do spoločnosti
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 09:46