StoryEditor

GLAMI spustilo prvý vyhľadávač udržateľnej módy

02.12.2019, 12:35
Autor:
pzpz
Medzinárodný projekt GLAMI.eco pomáha zákazníkom v celom regióne objavovať udržateľné značky z rôznych e-shopov na jednom mieste.

Podľa zistení prieskumu, ktorý v tomto roku realizoval módny vyhľadávač GLAMI.sk, 70 percent zákazníkov túžiacich po udržateľných kúskoch nevie, kde ich má hľadať a nakupovať. Nízke povedomie o udržateľných značkách vytvára najväčšiu bariéru pre nákup takejto módy. A práve na tento problém sa zameral GLAMI.eco – nový projekt, ktorý pomáha zákazníkom objavovať udržateľné značky a zorientovať sa v ich zodpovednom prístupe k produkcii oblečenia aj pracovným podmienkam pri jeho výrobe.

Stránka GLAMI.eco vznikla ako projekt mladého tímu, ktorý verí, že udržateľná móda je tou správnou cestou do budúcnosti. „Ako platforma, ktorá združuje 3000 e-shopov a viac ako 25 miliónov návštevníkov mesačne v celkovo 14 krajinách, máme veľký priestor propagovať zodpovednú módu. V tomto okamihu už máme 120 udržateľných značiek na jednom mieste na GLAMI.eco a sme si istí, že to je iba začiatok,” upresnil Tomáš Hodboď, CEO módneho vyhľadávača GLAMI a dodáva: „Našou misiou je zhromaždiť a organizovať všetku udržateľnú módu na jednom mieste, aby mal každý šancu takéto produkty objaviť a zároveň sa naučil niečo nové o téme udržateľnosti. Možnosť spoznať príbehy značiek tiež pomôže dospieť pri nákupoch k zodpovednejším rozhodnutiam."

GLAMI

Nová medzinárodná platforma GLAMI.eco je inciatívou vyhľadávača módy GLAMI, ktorý poskytuje široký výber produktov z rôznych módnych e-shopov na jednom mieste. Aktuálne je zastúpený v 14 krajinách, vrátane Slovenska, Českej republiky, Bulharska, Brazílie, Chorvátska, Grécka, Maďarska, Nemecka, Francúzska, Slovinska, Španielska, Turecka, Rumunska a Ruska.

Zodpovedné nakupovanie Slováci preferujú čoraz viac – 31 percent respondentov v prieskume GLAMI deklarovalo, že ich nákupné správanie je ovplyvnené udržateľným prístupom k móde, iba 7 percent uviedlo, že im je udržateľná móda ľahostajná. Takisto aktívne vyhľadávame informácie o téme udržateľnosti. Vyhľadávanie “udržateľnej módy” za posledných 5 rokov stúplo o 46 percent, vyplýva z dát Google trends.

GLAMI.eco je marketingový nástroj, ktorý produkty nepredáva, ale na jednom mieste zhromažďuje ponuky udržateľnej módy z rôznych e-shopov a nezávislých značiek po celom svete. GLAMI.eco je nezávislá platforma, ktorá nie je spojená so žiadnou konkrétnou značkou a ktorá overuje a vyberá značky podľa nasledovných kritérií:

  • použitie organických, rozložiteľných alebo recyklovaných materiálov
  • výrobné procesy neškodia životnému prostrediu
  • pracovné podmienky aj zaobchádzanie so zamestnancami sú férové, etické a je zabezpečená bezpečnosť pri práci
  • transparentnosť výrobného procesu
  • značka je držiteľom niektorého z medzinárodne uznávaných certifikátov (napríklad GOTS, Fair Trade, Blue Sign)

01 - Modified: 2019-04-18 09:27:17 - Feat.: 0 - Title: GLAMI.sk nie je e-shop, ale vyhľadávač 02 - Modified: 2019-09-27 06:45:22 - Feat.: 0 - Title: GLAMI spúšťa funkciu vyhľadávania produktov podľa obrázka
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:45