CNN
StoryEditor

Walmart predával sveter so Santom a kokaínom. Produkt už z ponuky stiahol

10.12.2019, 14:44
Autor:
(čtk)(čtk)
Za "neúmyselnú urážku" sa spoločnosť ospravedlnila.

Kanadská pobočka obchodnej spoločnosti Walmart sa ospravedlnila za predaj vianočného svetra s motívom narkotík. Nápis "Len nech sneží" a s obrázok Santa Clausa so „šňupátkom“ a tromi dávkami prášku pred ním podľa kritikov jasne odkazujú na kokaín.

"Tieto svetre, ktoré ponúkal predajca na Walmart nepredstavuje hodnoty, ktoré Wal zastáva a na našom webe nemajú miesto," uviedla spoločnosť v tlačovom vyhlásení. "Z obchodu sme tie svetre odstránili. Ospravedlňujeme sa za neúmyselnú urážku, ktorú mohli svetre spôsobiť," dodala firma.

Pre Walmart to nie je prvýkrát, čo sa musel kvôli kontroverznému produktom ospravedlniť. Americké médiá v tejto súvislosti spomínajú incident z roku 2017, kedy na webe spoločnosti bola v ponuke čiapka vo farbe „negerskej hnedej“ (Nigger-Brown).

Do problémov sa s vianočným predajom tento rok dostal aj internetový predajca Amazon, ktorý ponúkal vianočné ozdoby s vyobrazením nacistického vyhladzovacieho a koncentračného tábora v Osvienčime. Po kritike verejnosti vrátane židovských komunít a tiež protestu poľského múzea, ktoré spravuje areál bývalých táborov Osvienčim a Osvienčim-Brezinka, Amazon dekoračné predmety stiahol z ponuky.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 14:49