StoryEditor

Vybrali sme najlepšie vianočné svetové reklamy z tohto roka

24.12.2019, 11:25
Autor:
pzpz
Pozrite si reklamy, ktoré nie sú len o produkte, ale hlavne o posolstvách.

Vianoce so sebou každý rok prinášajú aj nádielku vianočných reklám, ktoré často nie sú, ako sme zvyknutí, iba o produkte, ale aj o posolstvách. Prinášame vám prehľad takých, ktoré by ste si mali z tohtoročných Vianoc pamätať.

Vlnu vianočných reklám každoročne spúšťa John Lewis, ktorý tento rok spolu s Waitrose & Partners predstavili dvojminútový príbeh priateľstva ryšavého dievčatka s dráčikom menom Edgar.

McDonald’s s overeným konceptom

Roztomilý príbeh kamarátstva ukazuje aj reklama od McDonald’s. Spoločnosť aj tento rok stavila na koncept #ReindeerReady, ktorý je témou vianočných reklám od roku 2017. V rámci kampane bude McDonald's na Štedrý deň opäť rozdávať „Reindeer Treats“ zadarmo. Hlavnými postavami reklamy sú Ellie a jej sob Archie, určite si ju pozrite.

Stolibrová reklama

Spomedzi reklám, na ktoré firmy míňajú veľké budgety paradoxne tento rok vynikla taká, ktorá stála sto libier. Ide o spot waleského rodinného obchodu s domácimi potrebami. Hlavným hrdinom je syn majiteľa podniku. Chlapec v reklame stojí za pokladňou, dopĺňa tovar, upratuje, stará sa o zákazníkov a zdobí stromček vo výklade. Po uzavretí obchodu si na plece naloží zviazaný vianočný strom a premení sa vo svojho otca. "Buďte počas týchto Vianoc dieťaťom," hlása slogan na konci reklamy.

K Elliotovi sa na Vianoce vrátil E.T.

Ďalšou reklamou, ktorá dostala na Vianoce 2019 veľakrát prívlastok najlepšia či najkrajšia je od spoločnosti Sky. Tá spolupráci s Universal Pictures oživila legendárnu postavu E.T. mimozemšťana, ktorý prichádza naspäť k Elliotovi kde si s jeho rodinou užíva vianočnú atmosféru so všetkým, čo k nej patrí.

Na vzácnosť chvíľ s rodinou upozorňuje aj ukrajinská reklama Good Wine. Síce klišé zobrazenie rodiča, ktorý nemá kvôli pracovnej vyťaženosti dostatok času na svoje dieťa, avšak určite každému pripomenie, čo je na Vianoce naozaj dôležité.

iPad v hlavnej úlohe

Apple má tento rok ako jedna z mála firiem, naozaj produktovú reklamu. Trojminútový spot je o rodinka, ktorá cestuje stráviť sviatky so starým otcom. Pre dospelých slúži iPad ako pestúnka na zabavenie dievčat, ktoré prídu na to, ako ho šikovne využiť. Pre celú rodinu pripravia prekvapenie vo forme fotografií či videa, ktorým si pripomenú starú mamu. Apple vo vyjadrení k reklame zdôraznil, že iPad nie je pasívnym nástrojom na spotrebu, ale v skutočnosti má byť aktívnym nástrojom na vyjadrenie.

Prvá vianočná reklama od Ikea

Ikea v tomto roku predstavila svoju prvú vianočnú reklamu vôbec. Rapujúci D Double E za pomoci dekorácií a hračiek upozorňuje na rôzne nedostatky bytu a kriticky hodnotí nábytok. Rodina sa preto rozhodne vymeniť zariadenie miestnosti a aj ich domov tak dostane druhý dych.

Tesco oslavuje 100 rokov

Spoločnosť Tesco vianočnou reklamou pripomína, koľko rokov doručuje Vianoce a prostredníctvom dodávky s potravinami nás zavedie do rôznych historických období.

Klasické Oreo

Oreo sa ani na Vianoce nevzdalo svojej trojčlenky otoč, oblíž a omliekuj. Predavač v obchode naučí správnej konzumácii sladkosti aj Santovho pomocníka.

Heathrow sklamal

Fanúšikovia reklám britského letiska Heathrow, v hlavnej úlohe s manželským párom Bairovcov boli tento rok sklamaní. Letisko oznámilo, že Doris a Edwars si dávajú pauzu a Vianoce si užijú v súkromí, preto sa v reklame neobjavili.

​Príbeh Doris a Edwarda Bairovcov sledujeme od roku 2016, kedy sa v ich prvej vianočnej reklamy stali „tvárami“ letiska. V roku 2017 nám ukázali niekoľko rokov spoločného života po prvýkrát. Minulý rok sme sledovali ich cestovanie z horúcej Floridy naspäť do Veľkej Británie. Pri vypočutí vianočných piesní a spomienok na domov sa im zacnelo a rozhodli sa, že Vianoce radšej strávia tradične v Británii.

01 - Modified: 2020-01-25 19:39:45 - Feat.: 0 - Title: Najlepšie seriály roku 2019, ktoré sa oplatí vidieť 02 - Modified: 2019-12-22 08:44:53 - Feat.: 0 - Title: Toto sú najlepšie slovenské reklamy v tomto roku
01 - Modified: 2019-12-13 19:31:13 - Feat.: - Title: Vianoce v reklame: Jednu z najkrajších má Apple, ale konkuruje mu aj E.T.
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:18