StoryEditor

Internet sa baví manévrom Trumpovho lietadla. Zmenil by aj logo mesta Brno

26.02.2020, 12:18
Autor:
idnes.czidnes.cz
Pozrite si, ako nevinná letecká výhybka spustila internetové vtipy.

Potom, ako sa letecký špeciál Air Force One s Donaldom Trumpom počas preletu Českom vyhol Brnu, zaplavili internet vtipy na účet moravskej metropoly. Napriek tomu, že oficiálny dôvod na tento manéver bol silný západný vietor, užívatelia majú vlastné teórie. A ďaleko kreatívnejšie. 

Hoci riadenie prevádzky na Twitteri potvrdilo, že dôvodom manévru boli protokolárne dôvody - konkrétne obavy, aby vetrom zrýchlené lietadlo neprišlo na návštevu Indie skôr, než je naplánované, užívatelia sociálnych sietí s vtipom rozvíjajú konšpiráciu. 

"Trump vie, že v Brne je najvyšší mrakodrap v Česku," komentuje na Facebooku užívateľka Dominika. 

Ďalším pravdepodobným dôvodom sa s nadsádzkou javí uzávierka na D1 označená ako "kolonavirus". Alebo sa pilot snažil zamedziť zrážke lietadla s brnenskou Kometou?

"To Trump sa bojí nás, nie my jeho," žartujú fanúšikovia Brna. 

Starosta Kuřimi Drago Sukalovský Trumpovu výhybku zase na Facebooku pripisuje nevybuchnutej výbušnine, ktorú nedávno v Česku likvidovali. 

Užívatelia vo veľkom zdieľajú aj kreatívne návrhy na nové logo mesta s elegantným oblúčikom Trumpovho Air Force One, ktoré len metaforicky vysvetľuje tvrdenie, že Brno len leží na zákrute po ceste do Viedne. 

"Čo myslíte? Máme zmeniť logo?", pýtali sa správcovia stránky mesta Brna na Twitteri a zdieľali možný návrh. 

Logo Brna vyzerá takto, symbolizovať má kontinuálny rozvoj mesta. 

"Chceli si zaletieť do Velké Bíteši do Slámovho uzernářství," odhadoval užívateľ František. Účastník konverzácie Honza zase zastával názor, že satelity vyhodnotili brnenský orloj ako potenciálne nebezpečnú raketu zem-vzduch. 

​Slávny manéver zaznamenali i užívatelia, ktorí by si priali, aby po americkom prezidentovi pomenovali aspoň jednu zákrutu na Masarykovom okruhu. "Tie skúsenosti s domorodcami...", napísal ďalší užívateľ a priložil fotografiu: 

"Trump vie, čo robí," píše Tomáš. Teóriu, že si americký prezident povedal, že do Brna skrátka nechce ísť, zastávajú i ďalší užívatelia: "Br...NO", zdieľajú. 

Pozrite si, ako vyzerala letová dráha lietadla Donalda Trumpa po ceste do Indie. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 04:24