StoryEditor

Adam Matej: Niekedy je najzaujímavejšia kritika od človeka, ktorý je v danej oblasti úplný laik

06.03.2020, 06:15
Autor:
pzpz
Predstavujeme Talenty z brandže.

Na otázky odpovedá zvukár, hudobník a DJ Adam Matej.

Adam Matej je absolvent fotografie na bratislavskej ŠÚV, ktorý sa fotografií v podstate nevenuje, ale za to skomponoval hudbu pre viacero slovenských filmov ako sú Pandy, Špina, Nina, Stratený domov, či Mohyla.

K filmovému zvuku sa postupne dostal popri svojom hudobnom projekte Ink Midget, vďaka ktorému sa naučil ovládať audio programy a nahrávať a mixovať zvuk. Živí sa v prvom rade ako sound designer reklám a rôznych iných videí, ale sem tam odbehne robiť aj zvukára na filmový pľac, alebo „zadídžejovať“ do nejakého klubu, či na festival. 

archív

Popíšte váš rok 2019 jednou vetou.

Aaa, vrr, uh, uf, ale veď dobre.

Čo najdôležitejšie si naplánujete na rok 2020?

Viac než pár dní dopredu zväčša neplánujem - tak snáď to nebude úplný prúser!

Ako rád trávite čas, keď nepracujete?

S blízkymi ľuďmi akoukoľvek činnosťou a keď je teplo, tak niekde pri vode. Veľmi rád aj sám. Pravidelne cvičím, pri tom si najlepšie prevetrám hlavu a okrem toho rád varím. Občas je pre mňa hobby aj moja práca.

Čokoľvek, čo rád sledujete alebo vás inšpiruje?

Rád spoznávam novú hudbu, ktorá ma prekvapí a nemám pocit, že som niečo také počul už stokrát. Čítam a pozerám si videá o varení a celkovo rád počúvam ľudí, čo vedia o akejkoľvek oblasti (podstatne) viac než ja.

Cestovateľské okienko (čokoľvek spojené s vašimi cestovateľskými zážitkami).

Nemám toho veľa precestovaného, ale môj posledný silný zážitok bolo Arménsko. Úžasná krajina, vládne v nej veľmi uvoľnená atmosféra. Je to taká akurátna divočina. V Jerevane to vyzerá tak, že na jednej ulici vládne úplná chudoba a sú tam zlátané domy z dosiek a o dve ulice ďalej máte pocit, že ste v New Yorku. Nie je to tak asi úplne správne, ale má to svoje čaro. Všade majú dobré a lacné jedlo a aj chudobné, aj luxusné časti mi pripadali veľmi estetické.

Čo by ste ešte chceli tento rok zažiť?

Asi nemám nejakú konkrétnu predstavu, častokrát mi k spokojnosti stačí slnko, voda a nula ľudí, ale mohlo by ma niečo nečakané príjemné prekvapiť.

Ktorá zahraničná kampaň bola podľa vás najlepšia a prečo?

Podchvíľou si spomeniem na spot, ktorý spravil americký režisér David Lynch pre svoju nadáciu David Lynch Foundation na podporu vojnových veteránov. Jednoduchý emocionálny nápad a nulový pátos - vždy mám z toho zimomriavky. Ale dosť sa mi páčila napríklad aj kampaň pre Nike, ktorú robila FKA twigs.

David Lynch Foundation - Sounds of Trauma 

FKA twigs x Nike

S akou postavou z filmu alebo seriálu sa najviac stotožňujete?

S Kennym zo South Parku.

South Park

Ktorá kritika vás v živote výrazne posunula vpred?

Asi žiadna konkrétne nad ostatné. Občas je pre mňa najzaujímavejšia kritika od človeka, ktorý je v danej oblasti úplný laik. Tiež je srandovné, keď si až po dvoch rokoch uvedomím, že mal niekto kto mi dával spätnú väzbu pravdu.

Keby ste nemuseli spať, ako by ste trávili tento čas?

Spanie je jedna z mojich najobľúbenejších činností, takže si to nechcem ani predstavovať!

Keby ste mohli dostať zaručene pravdivú odpoveď na jednu otázku, čo by ste sa opýtali?

Ako zarobím milión tým, čo ma baví robiť.

Aká je vaša obľúbená spomienka spojená so zamestnaním?

Posledne to bolo moje dj-ovanie na jednej queer party vo Varšave s mojím hudobným projektom Ink Midget, ale celkom zážitkové je napríklad aj točenie dokumentárnych filmov so Zuzou Piussi, či Mirom Remom, kde robím zvukára. Robím veľa rôznych vecí, takže tých spomienok je dosť a stále pribúdajú nové.

01 - Modified: 2020-01-31 05:35:37 - Feat.: 0 - Title: Jord Nikov: Mám rád kampane, ktoré sa zakorenia v spoločnosti do takej miery, že netušíme, že išlo o marketingový ťah 02 - Modified: 2020-02-07 06:10:33 - Feat.: 0 - Title: Marek Krištof: Môj dream job je robiť Instagram pre FC Liverpool 03 - Modified: 2020-02-14 15:14:14 - Feat.: 0 - Title: Matej Králik: Ambície v agentúre máme na tento rok nastavené vysoko 04 - Modified: 2020-02-29 13:49:45 - Feat.: 0 - Title: Martin Repka: Mám rád, keď jedinou podstatou kampane nie je len predať samotný produkt, ale niečo viac
01 - Modified: 2020-08-28 06:22:58 - Feat.: - Title: Martin Szabó: Páči sa mi práca s ilustráciou, ktorá nie je prvoplánová 02 - Modified: 2020-08-14 07:59:58 - Feat.: - Title: Roman Lončík: Pandémia bola studenou sprchou pre všetkých 03 - Modified: 2020-08-07 08:06:51 - Feat.: - Title: Barbora Senčáková: Content marketing je nedocenený. Veľa firiem mu stále nepripisuje dôležitosť 04 - Modified: 2020-07-30 20:46:30 - Feat.: - Title: Daniela Detriková: V online prostredí sa nenachádza každá cieľová skupina 05 - Modified: 2020-07-24 06:25:06 - Feat.: - Title: Zlatica Baltazarovičová: Podstata zostáva stále rovnaká. Treba rozumieť našej práci, médiám a nerezignovať na invenciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 08:17