StoryEditor

Puma tenisky podobajúce sa na Hitlera. Sú to iba špekulácie, alebo si firma nedala pozor?

11.03.2020, 09:40
Autor:
pzpz
Názory ľudí sa líšia.

Nemecká spoločnosť Puma, ktorá sa špecializuje na výrobu športového oblečenia predstavila v priebehu minulého mesiaca nový model tenisiek. Nijako špeciálny typ športovej obuvi sa viac ako ostatné modely začal objavovať na internete s nešťastným spojením s nacistickým diktátorom.

Kontroverziu vyvolal vzhľad tenisiek pri pohľade z hora. Pripomínajú vraj Adolfa Hitlera. Čierny lem tenisiek sa podobá jeho ofine a čierna aplikácia medzi šnúrkami vyzerá ako jeho fúzy.

Twitter

Twitter

Podľa britského The Sun, prvé impulzy o podobnosti prišli z Ruska, avšak postupne sa rozšírili globálne.

Model s názvom Storm Adrenaline dokonca niektorí zákazníci vrátili. Iní zas pripomenuli, že jeden zo zakladateľov spoločnosti Rudolf Dassler bol počas druhej svetovej vojny členom nacistickej strany.

Našli sa aj takí, ktorí boli porovnaním prekvapení a netajili sa tým, že si podobnosť nevšimli: „Tenisky som mal obuté už dvakrát, a nikdy som si podobnosť nevšimol,“ vyjadril sa na margo špekulácií zákazník.

V komentároch pod tweetmi niektorí používatelia sociálnej siete poznamenali, či nejde o prílišné špekulácie, ako hľadať podobnosti a vyvolať tak nepríjemnosti firme Puma. Ich oponenti ale presadzovali názor, že tak veľká spoločnosť, by si na takéto modely mala dávať pozor. Dizajn podľa nich pred výrobou a spustením predaja, vidí niekoľko desiatok ľudí a preto ich neospravedlňuje to, že si to nikto nevšimol.

01 - Modified: 2018-07-08 11:19:26 - Feat.: - Title: Z histórie značiek: Súboj titanov: Adidas vs. Puma
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:29