StoryEditor

Vznikla iniciatíva slovenských podnikateľov s názvom Kto Pomôže Slovensku?

16.03.2020, 11:28
Autor:
TSTS
Podporujú ju viaceré firmy.

Pandémia COVID-19 udiera v Európe rýchlo a nemilosrdne. Lekári, sestričky, zdravotnícky personál - títo všetci ľudia dávajú svoje životy do stávky, aby nám pomohli zvládnuť najhoršie a dostať nákazu pod kontrolu. Slovenské nemocnice však trpeli nedostatkom vybavenia a personálu už pred prepuknutím pandémie. Počas tohto náporu budú potrebovať našu pomoc.

Skupina slovenských podnikateľov a firiem sa spojila, aby pomohli zlepšiť situáciu - a založili iniciatívu “Kto pomôže Slovensku?”.

Už za prvých pár hodín spoločne prispeli značnými čiastkami zakladatelia iniciatívy a podporovatelia - ľudia a spoločnosti ako Šimon Šicko (Pixel Federation), Denník N, VÚB banka,Curaden, či Berlin Brands Group.

“Naša spoločnosť Berlin Brands Group poskytla bez váhania v mene všetkých zamestnancov sumu 10 000 eur. Tejto iniciatíve veríme a takúto formu pomoci považujeme za našu spoločenskú povinnosť. Dúfame, že tým inšpirujeme mnohé ďalšie firmy a jednotlivcov.” hovoria Dominik Brichta a Peter Both, zakladatelia spoločnosti.

Za vyzbierané peniaze bude nakúpené zdravotnícke vybavenie - rúška, rukavice, celotelové obleky a čističky vzduchu - pre nemocnice, súkromné aj verejné zdravotnícke zariadenia, domovy sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov. Hlavným cieľom je starať sa o zdravie zdravotníckeho personálu, aby mohli byť našou hlavnou oporou v boji proti zákernému koronavírusu.

O materiálnu podporu z iniciatívy “Kto Pomôže Slovensku?” môžu požiadať všetky zariadenia starajúce sa o pacientov s koronavírusom, a organizácie starajúce sa o seniorov pomocou jednoduchého formulára.

Navštívte stránky www.ktopomozeslovensku.sk a prispejte na transparentný účet, alebo zdieľajte našu výzvu so svojimi priateľmi. Prijímané sú tiež dary vo forme zdravotníckeho materiálu (respirátory, antibakteriálne gély, ochranné okuliare, …) Ak poznáte zariadenie, ktoré potrebuje vybavenie a hmotnú pomoc, odporučte ho na stránky iniciatívy.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:28