Google
StoryEditor

Google prináša slovenským školám návod, ako začať s výučbou na diaľku

27.03.2020, 10:25
Autor:
pzpzTSTS
Bezplatná služba G Suite pre vzdelávanie obsahuje súbor 11 nástrojov, vrátane Učebne Google.

Google spúšťa špeciálnu stránku určenú slovenským vzdelávacím inštitúciám, na ktorú bude v nasledujúcich dvoch dňoch mimoriadne odkazovať aj zo svojej domovskej stránky. Poskytuje na nej informácie, ako prostredníctvom súboru bezplatných nástrojov pre vzdelávanie začať vyučovať a komunikovať so žiakmi a študentmi na diaľku.

Spoločnosť sa tým snaží uľahčiť situáciu predovšetkým tým školám, ktoré aktuálne žiadny takýto online systém nemajú. Bezplatná služba G Suite pre vzdelávanie obsahuje súbor 11 nástrojov, vrátane Učebne Google. Táto služba je vhodná plošne pre základné, stredné aj vysoké školy a na jej používanie stačí počítač či smartfón s pripojením na internet. Školy musia len preukázať, že majú neziskový štatút a sú uznané štátom. 

Nástroje dostupné v rámci služby G Suite pre vzdelávanie umožňujú zadávať žiakom a študentom úlohy, ich kontrolu a známkovanie, umožňujú tiež spoluprácu na tabuľkách a prezentáciách a v neposlednom rade umožňujú aj komunikáciu so žiakmi a študentmi prostredníctvom videokonferenčných hovorov, chatu alebo emailu.

Google

„Aby sme slovenským školám pomohli  a umožnili im nasadiť našu bezplatnú sadu pre vzdialenú výučbu čo najrýchlejšie, spustili sme pre Slovensko špeciálnu stránku so všetkými dôležitými odkazmi a najčastejšími otázkami. Je na nej  k dispozícii aj séria videí, ktoré vysvetľujú, ako školu zaregistrovať a začať tieto nástroje používať,“ hovorí Rasťo Kulich, riaditeľ slovenskej pobočky Googlu. 

Kompletný balík služieb G Suite pre vzdelávanie je pre školy dostupný úplne zadarmo pre neobmedzený počet študentov, pričom zahŕňa aj videohovory a zdieľané súbory. 

Platforma je k dispozícii celosvetovo a je lokalizovaná aj do slovenčiny. Funguje kompletne online, vo webovom prehliadači. Pre jej využívanie na počítači nie sú nutné žiadne zložité inštalácie a takisto funguje aj na mobiloch s operačnými systémami Android a iOS.

„Proces prihlásenia do služby G Suite pre vzdelávanie sa celý realizuje online, nie je teda nutné skenovať alebo zasielať žiadne dokumenty. Vzhľadom na aktuálnu situáciu je obzvlášť dôležitou informácia, že je možné G Suite pre vzdelávanie začať okamžite používať v štartovacom režime,“ komentuje Kulich.

„Niekedy sa školy obávajú, že budú musieť kvôli overeniu s výučbou na diaľku čakať, ale nie je to tak,“ dodáva Rasťo Kulich s tým, že Google zvýšil kapacitu tímu, ktorý registrácie overuje.

01 - Modified: 2020-03-13 15:41:23 - Feat.: 0 - Title: Hangouts Meet s prístupom zadarmo 02 - Modified: 2020-03-12 13:58:01 - Feat.: 0 - Title: Google sa pridal k Facebooku. Zakazuje reklamy na masky
01 - Modified: 2024-02-15 10:45:13 - Feat.: - Title: František Štrupl z Google: Zákazník sa dnes správa ako produktový detektív 02 - Modified: 2023-07-13 12:27:17 - Feat.: - Title: Úplná novinka Google: Prinášajú svojho chatbota. Dostupný je už aj na Slovensku! 03 - Modified: 2023-06-14 12:26:54 - Feat.: - Title: Poznáme najhodnotnejšie značky sveta. Víťaz rebríčka je rovnaký ako vlani 04 - Modified: 2023-05-10 07:21:40 - Feat.: - Title: Je AI naozaj revolúciou vo vyhľadávaní? Aké riziká so sebou prináša a čo sa bude musieť stať s legislatívou? (anketa Stratégií) 05 - Modified: 2023-05-10 07:20:52 - Feat.: - Title: Začína sa nová éra vyhľadávania na internete. Stratí SEO svoj význam?
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 23:03