StoryEditor

Kampaň Pošli ich domov maže postavy z fotiek slávnych obrazov

01.04.2020, 20:30
Autor:
ČTKČTK
Rozčuľovalo ma, keď som videl v televízii ľudí, ako sedia na terasách kaviarní a popíjajú, keď sa vo svete šíri koronavírus, vysvetlil zrod iniciatívy umelec.

Politici aj umelci v posledných týždňoch apelujú na ľudí, aby kvôli šíreniu koronavírusu zostávali doma. Volia na to rôzne spôsoby. Španielka Helena Juan Luna a fotograf Tony Fero využili slávne umelecké diela, z ktorých vymazali ľudské postavy. Fotky potom vystavili na sociálnej sieti Instagram pod hashtagom #mandalosacasa (Pošli ich domov). Informoval o tom dnes denník La Vanguardia.

"Rozčuľovalo ma, keď som videl v televízii ľudí, ako sedia na terasách kaviarní a popíjajú, keď sa vo svete šíri koronavírus," vysvetlil zrod iniciatívy Tony Fero. Najskôr chcel ísť do ulíc a fotiť, potom ale aj kvôli obmedzeniu pohybu a zatváranie reštaurácií a barov prišiel na iný nápad.

Ľudí z predzáhradky kaviarne vymazali títo dvaja nadšenci napríklad zo slávneho obrazu Vincenta van Gogha Terasa kaviarne v noci alebo z obrazu amerického maliara Edwarda Hoppera Nočné vtáky. V rámci osvety odstránili počítačovo tiež tancujúci pár Emmu Stone a Ryana Goslinga zo scény v muzikáli La La Land.

LaVanguardia.com

​Najviac času im zabralo video, na ktorom členovia skupiny Beatles idú po slávnom prechode na londýnskej ulici Abbey Road v rozostupoch ako po klávesoch klavíra. "To som robil viac ako päť hodín," povedal Fero.

K iniciatíve sa pripojili ďalší nadšenci. "Zverejňujeme teraz ďalšie práce, ktoré nám ľudia posielajú," povedala Helena. Medzi štyridsiatkou diel, ktoré vymazaním postáv z obrazov vyzývajú k domácej izolácii, je aj kópia časti triptychu Hieronyma Boscha Záhrada pozemských rozkoší, na ktorej holandský výtvarník pred piatimi stovkami rokmi namaľoval desiatky ľudí.

LaVanguardia.com

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 16:34