StoryEditor

Najväčší reklamný festival kreativity Cannes Lions sa v tomto roku konať nebude

03.04.2020, 13:44
Autor:
(pš)(pš)
Organizátori rovno oznámili nový termín v budúcom roku.
Najväčší festival kreativity Cannes Lions sa v tomto roku neuskutoční. Usporiadatelia ho presunuli najskôr na október, teraz ho odložili rovno o rok. Konať sa bude 21. - 25 júna 2021, informoval o tom Campaign.

„Ťažké rozhodnutie vyplýva z náročných konzultácií s našimi partnermi a zákazníkmi a reflektuje na bezprecedentné spoločenské, zdravotné a ekonomické výzvy, ktorým v súčasnosti svet čelí. Za rozhodnutím je aj naša túžba odstrániť akúkoľvek neistotu v súvislosti s udeľovaním cien a udalostí pre našich partnerov. a zákazníkov," zareagovali usporiadatelia.

Už v tomto týždni viaceré globálne mediálne a reklamné agentúry pozastavili prihlášky, či dokonca účasť na rôznych festivaloch, vrátane najväčšieho festivalu kreativity v Cannes.

Philip Thomas, predseda Cannes Lions, povedal: „Cannes Lions vo svojom jadre bolo vždy o kreativite a Levoch. Uvedomujeme si, že tvorivá komunita musí čeliť iným výzvam a jednoducho nie je schopná predložiť práce, ktoré by zodpovedali stanoveným benchmarkom. Marketingový a kreatívny priemysel, a nielen ten, je v súčasnosti v chaose. Preto by sme týmto oznámením aspoň trošku radi prispeli k odstráneniu všetkých špekulácií o festivale v tomto roku."

Organizátori sa preto snažili urobiť rozhodnutie čo najskôr. Zatiaľ ešte neoznámili ako sa vysporiadajú s už predanými vstupenkami a zaplatenými poplatkami.

Termín národného kola súťaže Young Lions Slovakia sa rozhodli organizátori preložiť po vzore organizátorov najväčšieho kreatívneho festivalu. Podujatie sa rovnako prekladá na budúci rok. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:01