archív
StoryEditor

Ako prežijú malí a strední podnikatelia krízu? Záchranné koleso im podáva Iniciatíva #HackujemeKrizu

04.05.2020, 21:12
Autor:
redred
Projekt prepája podnikateľské subjekty, ktoré si navzájom zdieľajú skúsenosti a rady.

Dnes už aj malé dieťa vie, že epidémiu najlepšie porazíme vtedy, ak obmedzíme vzájomný kontakt. Ako ale bojovať proti ekonomickej kríze? Ideálne spoločnými silami.

Nezisková iniciatíva #HackujemeKrízu stavila na zdieľanie skúseností a užitočných rád medzi firmami. Projekt je kolektívnym dielom viacerých spoločností, ktoré veria, že podeliť sa o svoje „krízové“  know-how je v dnešnej dobe nielen výhodné, ale aj správne. „Vlastnými príbehmi a názormi môžeme nielen inšpirovať, ale zároveň aj poskytnúť návody na efektívne zvládnutie momentálnej situácie,“  hovorí jeden z iniciátorov projektu, Tomáš Krebs (vľavo) zo spoločnosti Kulturea.

Online príručka pre firmy v kríze je určená pre malých a stredných podnikateľov, ktorí sa nechcú spoliehať len na štát, no zároveň nemajú dostatok možností a skúseností na to, aby účinne reagovali na krízu. Nájdu v nej odborné články, tipy a opatrenia iných spoločností, osvedčené v praxi.

Rady sa týkajú rôznych oblastí - účtovníctva a daní, PR a marketingu, firemnej kultúry, vzdelávania, psychológie, bezpečnosti a celkového efektívneho chodu firmy. „Som rád, že sa nám za relatívne krátky čas podarilo dať dokopy odborníkov z toľkých oblastí. Zároveň verím, že dáme podnikateľom okrem praktických rád aj pocit, že v tom nie sú sami”, dodáva Juraj Rosa (vpravo), spoluautor iniciatívy a CEO spoločnosti Habitable.

Partnersky sa projekte podieľali spoločnosti špecializujúce sa na právo a dane Carpathian Group a Highgate Law & Tax, reklamná agentúra Slovák & Friends, spoločnosť Kulturea venujúca sa firemnej kultúre, HighBrõws ako špecialisti na HR a vzdelávanie. K téme služby, produkty a biznis do príručky prispela spoločnosť Mindworx, Kouč pre teba zastrešil oblasť psychológie a vzdelávaniu a bezpečnosti sa venovali spoločnosti Skills a Chránimdata.

Príručka pre firmy v kríze je neustále dopĺňaná o aktuálne informácie a tipy rôznych odborníkov. Záujemcovia ju nájdu zadarmo. Oplatí sa sledovať aj diskusné skupiny #HackujemeKrizu na sociálnych sieťach LinkedIn a Facebook, kde sa môžu podnikatelia priamo spýtať na konkrétny problém.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 11:45