StoryEditor

Kampaň Sme tu medzi Vami podporuje znevýhodnených športovcov

24.06.2020, 13:35
Autor:
redred
Tvárami komunikácie je pätica top športovcov Slovenska.

Špeciálne olympiády Slovensko upozorňujú na to, že aj športovci s intelektuálnym znevýhodnením sú medzi nami. Už nechcú byť ticho a dlhšie už nemôžu čakať, pretože na ich práva je stále zabúdané. Hlavným cieľom je prostredníctvom celoslovenskej kampane Sme tu medzi Vami – Deklarácia Inklúzie, upozorniť na potrebu dodržiavania medzinárodných dohovorov a na naplnenie ich práv v športe.

Sme tu s Vami

Športovci s intelektuálnym znevýhodnením úspešne reprezentujú Slovensko a robia výborné meno našej krajine v zahraničí. Rovnako ako zdraví športovci dokážu prekonávať samých seba, svoje osobné rekordy a vedia byť prínosom pre celú spoločnosť. Aj pre športovca Špeciálnych olympiád je najvyššou métou reprezentácia a účasť na Svetových hrách Špeciálnych olympiád. „Šport otvoril Jurajovi dvere do sveta.  Do sveta poznania krajín, nových priateľov a zážitkov. Juraj rád rozpráva o svojich športových úspechoch, ktorými udivuje celé okolie. Naučil sa nebyť hanblivý a práve naopak pochváliť sa. Šport ho naučil disciplíne, vďaka ktorej je dnes spoľahlivým zamestnancom,“ povedala Mária Šustrová, lekárka a profesorka, odborníčka v oblasti down syndrome, mama športovca Juraja.

Celoslovenská kampaň Sme tu medzi Vami predstavuje päť top športovcov s intelektuálnym znevýhodnením, ktorí vo svete pozitívne až neuveriteľne fantasticky zviditeľňujú Slovensko. Sú to osobnosti, ktoré sa dokázali predrať na svetlo sveta aj napriek prekážkam, a to vďaka svojim rodičom, sestrám, bratom, trénerom a aj vďaka Špeciálnym olympiádam.

Ambasádormi DEKLARÁCIE INKLÚZIE sú Peter Išpold plavec a triatlonista,  Gizela Billíková moderná gymnastika,  Filip Graňo jazdectvo, Vanda Kračunová plávanie a Michal Štubňa cyklistika. 

Sme tu s Vami

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 18:04