StoryEditor

Startup Amazing Places prichádza na Slovensko. Dovolenkárom ukáže kúzelné miesta

02.07.2020, 15:10
Autor:
redred
Po úspešnom rozbehu v Česku sa startup rozhodol expandovať aj na Slovensko.

Udalosti posledných mesiacov radikálne zmenili náš pohľad na svet a prehádzali naše dovtedajšie hodnotové rebríčky. Náš životný priestor bol obmedzený na najbližšie okolie a čoraz častejšie sme sa utiekali niekam do prírody. Intenzívne sme zisťovali, aké krásy nám ponúka Slovensko. A presne takéto kúzelné miesta objavuje aj projekt Amazing Places.

Od Vltavy k Dunaju

Po úspešnom rozbehu v Česku sa startup Amazing Places rozhodol expandovať aj na Slovensko. Celkovo už ponúkajú okolo 300 ubytovaní a svoje portfólio každým dňom rozširujú. Nenájdete tu šedý priemer a podpriemerné služby, ale čarovné miesta, do ktorých sa zamilujete na prvý pohľad. Všetky ubytovacie zariadenia vyberajú poctivo a do svojej ponuky zaradia len tie, kde by sa určite vrátili minimálne ešte raz.

„Mali sme pocit, že nikde nie je možné vyhľadať najkrajšie miesta na Slovensku a v Čechách, ktoré by boli zoradené podľa objektívneho hodnotenia. Preto sme začali obchádzať hotely, chalúpky a penzióny a na vlastnej koži sme testovali ich kvalitu a služby,“ hovorí Managing director Hana Krausová. Ako sami tvrdia, za krásami netreba chodiť ďaleko a častokrát máme tie najväčšie poklady priamo pred nosom, stačí len poriadne otvoriť oči.

​Dovolenka už dávno nie je len o čo najnižšej cene a znižovaní zo svojich nárokov, ale o nezabudnuteľnom zážitku, ktorý si zaslúžime. Pri hodnotení preto nestačí, aby bolo ubytovanie len krásne. Musí spĺňať širokú škálu benefitov, ktoré ľudia vyhľadávajú a očakávajú. Ubytovanie otestujú a odporučia len v prípade, že sú s ním sami spokojní. Zameriavajú sa na základné vybavenie, možnosti trávenia voľného času na okolí a gastronómiu. Všetko to vytvára ucelený dojem, ktorý v konečnom dôsledku rozhodne, či si dané ubytovanie ľudia zamilujú alebo mu venujú negatívne hodnotenie. 

Amazing places

Amazing places

Amazing places

Amazing places

Amazing places

Amazing places

Keď sa spojí láska k cestovaniu s láskou k Slovensku

Cestovanie sa za posledné roky stalo koníčkom mnohých ľudí. Inak to nebolo ani u komunikačnej a obchodnej členky teamu Amazing Places, Hany Krausovej, ktorá už odmalička s rodičmi navštevovala hrady a zámky na Slovensku a v Čechách. Láska k cestovaniu ju dostala do mnohých svetových metropol, ale svoju vysnívanú prácu našla až v strednej Európe. Ako sama hovorí: „Na Slovensko jazdím veľmi rada. Tunajšia príroda je neskutočná, také vysoké hory ako v Tatrách alebo pastviny na Orave, to v Česku nemáme.“

V zime rada chodieva na Štrbské pleso do Grandhotelu Kempinski. Pohľad na zamrznuté pleso z pohodlia wellness je podľa nej nezameniteľný. „Naposledy ma zaujal Chateau Amade, kúzelný zámok kúsok od Bratislavy s výbornou gastronómiou z lokálnych, či dokonca z vlastných zdrojov,“ dodáva. Slovensko je Hanina srdcovka a navštevuje ho vždy, keď jej to čas dovolí, a preto by k dovolenke u nás chcela motivovať aj svojich krajanov.

01 - Modified: 2023-11-07 23:00:00 - Feat.: - Title: Nová poisťovňa na Slovensku má pre vodičov unikátnu ponuku 02 - Modified: 2023-09-22 09:17:07 - Feat.: - Title: Pečte na zimu! Čedok podporí priame lety do exotiky novou kampaňou s použitím AI 03 - Modified: 2021-06-19 16:03:43 - Feat.: - Title: Google prináša rebríček najvyhľadávanejších zahraničných destinácií 04 - Modified: 2021-02-26 08:13:55 - Feat.: - Title: Prieskum: Potrvá 10 mesiacov, kým po konci pandémie dôjde k oživeniu v cestovnom ruchu 05 - Modified: 2021-02-26 13:02:40 - Feat.: - Title: Na Slovensku ubudla polovica turistov, hoteliérom klesli tržby o polovicu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:48