StoryEditor

Prieskum: Bratislavčania najhoršie nesú obmedzenia podujatí a cestovania do zahraničia

29.07.2020, 09:30
Autor:
pzpz
Optimizmus sa začína prejavovať viac pozvoľna ako v susedných Čechách.

Výskumná a poradenská agentúra Datamar realizovala prieskum v správaní Bratislavčanov, a porovnala ich so spotrebiteľmi v Českej republike. Z prieskumu vyplýva, že bratislavský optimizmus sa začína prejavovať viac pozvoľna ako v susedných Čechách.

V júli očakávala štvrtina spotrebiteľov zníženie svojich výdavkov. Zníženie výdavkov v nákupoch za tovar dlhodobej spotreby, aj v reštauráciách je u Bratislavčanov výraznejší než v Moravsko-sliezskom kraji v Českej republike.

Datamar

​Podiel domácností, ktoré tento mesiac odkladajú výdavky za tovar dlhodobej spotreby sa oproti minulému mesiacu znížil najmä pri oblečení.

Datamar

​Ako minulý mesiac tak aj v júli, asi 60 percent domácností obmedzuje výdavky v nákupných centrách. Nárast predaja online sa znižuje po otvorení obchodov z májových 30 percent na 16 percent.

Datamar

​Optimizmus sa však zvyšuje, takmer dve tretiny spotrebiteľov v Bratislave teraz očakáva že ich ekonomická situácia nebude za šesť mesiacov horšia.

Datamar

​V porovnaní s dobou pred krízou, tri štvrtiny Bratislavčanov zmenilo spôsob cestovania do práce. Ľudia výrazne častejšie jazdia autom a pracujú z domu.

Datamar

​Bratislavčania najhoršie nesú obmedzenie hromadných akcií a cestovania do zahraničia.

Datamar

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 16:11