Za najvýraznejšiu považujem kampaň Absolutky so Slovenkou Natáliou. Dokázala vyvolať vášne, ukázala, že celospoločenská téma sa dá veľmi efektívne využiť na predaj alkoholu – veď ako sa hovorilo na konci jednej z case study k tejto kampani – najdôležitejšie je, že sa zvýšil predaj Absolutky. Priliala lieh do ohňa v diskusii o tolerancii a rasizme, vyhrotila ju, vyhrala kreatívne súťaže a ostala nám po nej Lívia. Je to neuveriteľná kombinácia osohu pre klienta a agentúru so škodou na spoločnosti, ktorú rozdelila na ešte nenávistnejšie tábory.archív
StoryEditor

Čo číta brandža? Pýtame sa Róberta Slováka z agentúry Róbert Slovák a jeho priatelia

31.07.2020, 12:59
Autor:
(pš)(pš)
Berte to ako tipy na dobré čítanie.

Prinášame tipy na knihy, ktoré odporúčajú ľudia z našej brandže. Prvý tip sa týka práce, druhý je oddychový, viac zo "súkromia". Svoje tipy pre čitateľov Stratégií odkrýva Róbert Slovák, zakladateľ agentúry Róbert Slovák a jeho priatelia.

Prvá kniha, ktorú Róbert Slovák odporúča je od Adama Granta a volá sa Originálni. Je to o hľadaní vzorca, či postupov, ktoré pomohli ľuďom k úspechu. Autor je psychológ a zaujímavo píše aj o tom, prečo niektorí super úspešní ľudia neuspeli v inej oblasti a zisťuje, či sa dá vytvoriť univerzálny postup na to, ako uspieť v tom, čo robíte. Predpokladám, že odpoveď na túto otázku ste uhádli správne:).

archív

Druhá kniha má byť tipom, ktorý nesúvisí s prácou. Z tejto "súkromnej" oblasti je kniha talianskeho fyzika menom Carlo Rovelli a volá sa O čase. Je to útla knižka, ktorá veľmi prístupne hovorí o tom, či čas existuje, alebo je len ľudstvom vymyslený konštrukt.  A či vôbec existuje vo fyzike nejaký dôkaz, pravidlo, či teória, ktorá by existenciu času vedela dokázať. Kniha je obohatená o antické básne či grafy ilustrované pomocou Šmolkov. "Pre mňa bolo milým osviežením zistiť ako sa fyzika prelína napríklad s filozofiou," hovorí Slovák.

archív

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 09:06