TASR/Martin Palkovič
StoryEditor

Z letiska do mestského parku. Ako bude tento rok vyzerať Grape?

04.08.2020, 17:30
Autor:
redred
Malá verzia festivalu Grape má názov Park duševného zdravia.

Festival Grape sa v pôvodnej podobe nemohol uskutočniť a tak sa bude konať aspoň jeho mini verzia v mestskom parku Piešťany. Akcia s názvom Park duševného zdravia prebehne 6.-8. augusta, čiže bude trvať o jeden deň dlhšie ako „veľký“ Grape.

„Názov sme poňali tak trošku s odľahčením, ale v podstate to znamená, že chceme ľuďom opäť vrátiť pocit pohody a návratu do bežného života, potom, čo museli niekoľko mesiacov sedieť zavretí doma bez možnosti kultúrneho vyžitia,“ hovorí za organizátorov Ján Trstenský.   

Každý festivalový deň sa v starom amfiteátri uskutočnia koncerty slovenských skupín, pričom kapacita priestoru je 900 návštevníkov. Využitý bude aj hudobný pavilón, kde sa predstaví úspešný stand up komedy Silné reči a doplní ho premietanie dokumentu 10 rokov Grape festivalu. V Kursalóne sa bude počas dvoch dní konať Urban Market- prehliadka nezávislej módy, dizajnu a umenia.

Z letiska organizátori ešte prenesú do parku niektoré partnerské zóny a aj inštaláciu hrozna. Rovnako budú pre návštevníkov k dispozícii osvedčené festivalové gastro prevádzky a vznikne tak malá street food zóna.

„Snažili sme sa do mestského parku preniesť kúsoček festivalu, nech ľuďom ostane letisková emócia, veríme, že sa nám to podarilo, a že si to všetci aspoň takto v malom užijeme,“ dopĺňa Trstenský. 

01 - Modified: 2020-08-04 15:31:42 - Feat.: 0 - Title: Jameson na festivale Grape predstavuje veľkú zábavu v malom
01 - Modified: 2020-08-04 15:31:42 - Feat.: - Title: Jameson na festivale Grape predstavuje veľkú zábavu v malom
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:46