Youtube
StoryEditor

Madrid nabáda mladých k noseniu rúšok televíznym spotom s kremačnou pecou

05.08.2020, 15:58
Autor:
ČTKČTK
Porovnáva počet stupňov na diskotéke, v nemocnici, či v peci.

Vedenie madridského regiónu, ktorý bol v terajšej pandémii zo španielskych oblastí najviac postihnutý koronavírusom, vyvolalo rozruch reklamným televíznym spotom, v ktorom nabáda najmä mladých ľudí k noseniu rúšok. Informoval o tom dnes denník La Vanguardia. Osvetové video nazvané "Chráň seba, chráň nás" končí záberom na horiacu pec krematória.

Reklama trvajúca necelú minútu, začína nápisom Tvoj byt v lete, 32 stupňov, záberom na mačku ležiacu na gauči a ventilátor proti horúčave. Nasleduje nápis Pivo s priateľmi 30 stupňov a záber na usmievajúca sa skupinu mladých v krčme, potom príde Diskotéka 28 stupňov, Nemocnica 25 stupňov, Jednotka intenzívnej starostlivosti 22 stupňov a nakoniec Pec v krematóriu 980 stupňov, po ktorej nasleduje dlhší záber na horiaci oheň v kremačnej peci.

Osvetový spot končí nápisom: Sú veci, ktoré spôsobujú väčšie horúco ako rúška. Chráň seba, chráň nás.

V Španielsku, ktoré má 47 miliónov obyvateľov, sa podľa posledných údajov ministerstva zdravotníctva od začiatku pandémie potvrdilo 302 814 prípadov nákazy koronavírusom a v súvislosti s chorobou covid-19 zomrelo 28 498 ľudí.

Povinnosť nosenie rúška na verejnosti v predchádzajúcich týždňoch zaviedli všetky španielske regióny, hoci každý z nich má trochu odlišné pravidlá.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:05