StoryEditor

Pinterest čelí obvineniam z diskriminácie a rasizmu. Menoval novú výkonnú riaditeľku

19.08.2020, 16:30
Autor:
pzpz
Personálna zmena je reakciou na štrajk zamestnancov.

Novou výkonnou riaditeľkou Pinterestu je Andrea Wishom. Wishom je prvou osobou tmavej pleti, ktorá stojí na čele firmy a zároveň tretím členom ženského rodu v správnej rade spoločnosti.

Pinterest

​Generálny riaditeľ Ben Silbermann uviedol, že Andreu Wishom menoval do funkcie po mesiacoch stretnutí a uviedol tiež, že vynikala vo viacerých smeroch.

„Je odborníkom na vytváranie pozitívneho a inšpiratívneho obsahu pre globálne publikum, vášnivým obhajcom budovania firemnej kultúry, ktorej súčasťou je úcta, integrita a podpora- to sú oblasti, v ktorých musíme inovovať a zlepšovať sa,“ povedal Silbermann.

Toto oznámenie prichádza pár dní po tom, čo zamestnanci spoločnosti Pinterest uskutočnili virtuálne podujatie, na ktorom si vyžadovali systematickú zmenu v súvislosti s rodovou a rasovou diskrimináciou.

Štrajk bol reakciu na bývalých zamestnancov spoločnosti, ktorí v uplynulých týždňoch vystúpili proti diskriminácií verejne. Firmu napadla COO (prevádzková riaditeľka) Françoise Brougher, ktorá si stála za vyjadrením, že bola inak finančne odmeňovaná ako jej mužský kolegovia, vynechávali ju z dôležitých porád a stretnutí správnej rady firmy a častokrát dostávala rodovo podfarbenú spätnú väzbu. Pred Brougher na diskrimináciu upozorňovali aj zamestnankyne Aerica Shimizu Banks a Ifeoma Ozoma. Ženy afroamerického pôvodu na nevhodné zaobchádzanie vo firme upozornili na sociálnej sieti Twitter.

Hnutie #changeatpinterest podporilo takmer 250 zamestnancov, ktorí bojujú za systémovú zmenu. Žiadajú Pinterest o solidaritu voči trom vysokopostaveným ženám, ktoré sa nebáli sa vystúpiť verejne a s problémom vyšli na povrch.

Podľa zamestnancov nejde o ojedinelé prípady, preto požadujú úplnú transparentnosť týkajúcu sa úrovne povýšenia, odmeňovacích podmienok a aj to, aby ženy tvorili najmenej 25 percent zamestnancov na vyšších pozíciách. Ďalšou z podmienok je napríklad aj rasová diverzita, s ktorou by podľa zamestnancov firma nemala mať v budúcnosti problém.

01 - Modified: 2023-08-01 07:58:58 - Feat.: - Title: Partnerstvo Httpool by Aleph s Pinterestom pomôže aj inzerentom na Slovensku 02 - Modified: 2021-03-08 11:25:16 - Feat.: - Title: Pinterest podporuje ženy podnikateľky 03 - Modified: 2019-02-22 11:09:33 - Feat.: - Title: Pinterest mieri na burzu
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:28