StoryEditor

IKAR hovorí, že cestu ku knihám si treba hľadať odmalička

30.10.2020, 10:40
Autor:
redred
O ich novú kampaň sa postarala digitálna agentúra PS:Digital.

Knižný kompas je každoročná aktivita IKARu, knižného vydavateľstva, v ktorej čitateľom odporúča knižné novinky od svojich vlastných autorov. Nebolo tomu inak ani túto jeseň a na odkomunikovanie si vydavateľstvo zavolalo agentúru PS:Digital.

„Vieme, že v tejto náročnej dobe je kniha tým najlepším spoločníkom, a preto sa snažíme v našej kampani ľuďom ukázať, koľko zaujímavých noviniek prinášame na jesenný knižný trh. Táto kampaň je najväčšou v tridsaťročnej histórii IKARu a je zameraná najmä na online a televíziu, je veľmi emotívna a chceli sme ňou ľudí trochu potešiť a pobaviť. Veríme, že mnohých inšpiruje nájsť si opäť cestu ku knihám,“ povedala o kampani Gabriela Belopotocká, generálna riaditeľka vydavateľstva IKAR. 

“Keďže z našich predchádzajúcich spoluprác vieme, že poslaním IKARu je viesť čo najviac čitateľov ku knihám, napadlo nám pri promovaní nových, veľmi rôznorodých kníh, v Knižnom kompase osloviť deti. Chceli sme ľuďom ukázať to čaro objavovania nových príbehov. A práve deti a ich fantázia nám dovolili aj vážne tituly odpromovať s dávkou emócie a vtipu,” vysvetľuje pozadie nápadu Peter Šebo, Founder & CDO PS:Digital.

Claim Knižného kompasu znie: “Vaša cesta ku knihám”, čiže sme k nemu len pridali dovetok: “Vaša cesta ku knihám odmalička” a nechali našich malých účinkujúcich, aby nám povedali, o čom si myslia, že dané tituly v Knižnom kompase sú. Tím, že mnohí účinkujúci ešte nevedeli čítať, prípadne nechápali názvy kníh, vzniklo nám množstvo milých záberov, ktoré vyčarujú úsmev na tvári a dokážu zarezonovať aj v rýchlom a reklamami preplnenom online svete,” dodáva Šebo.

Kampaň tvoria štyri televízne spoty, jeden online hero spot a viacero krátkych bumper videí promujúcich jednotlivé tituly v Knižnom kompase. Nechýbajú ani bannery a ďalšie doplnkové online aktivity, vrátane chatbota.

O produkciu videí sa postaral režisér Michal Nemtuda a produkčná spoločnosť A -TEAM PRODUCTION.

Ikar

Vizitka kampane:

Klient: IKAR, knižné vydavateľstvo
Agenúra: PS:Digital
Creative Director: Peter Šebo
Account Direction: Kristína Liková
Media Planner: Marián Benkovič
Art Direction: Csilla Polák, Eva Vašíčková
Copywriting: Ida Vrabcová Bírová
Réžia: Michal Nemtuda
Produkcia: A -TEAM PRODUCTION

01 - Modified: 2023-12-22 10:54:59 - Feat.: - Title: Škola hrou! NBS štartuje vzdelávací kurz a kampaň Reč peňazí 02 - Modified: 2023-12-20 09:05:40 - Feat.: - Title: Každý deň lovím na TikToku obsah pre klientov. Natáčanie videí je životný štýl, ktorý milujem 03 - Modified: 2023-12-07 10:07:21 - Feat.: - Title: ADMA názor: Dokáže AI nahradiť kreatívu, dizajn či dokonca celý marketing? 04 - Modified: 2023-10-18 13:34:59 - Feat.: - Title: Norbert Kozmér: Do PPC-čiek som sa zamiloval. Baví ma pracovať s dátami, tabuľkami a grafmi 05 - Modified: 2021-06-08 12:33:43 - Feat.: - Title: Digitálnu komunikáciu Nív zastreší agentúra PS:Digital
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 08:49