StoryEditor

ADMA názor: Najväčšou inšpiráciou pri práci a tvorbe je určite TikTok

24.11.2020, 05:00
Autor:
pzpz
Odborníci z digitálnych marketingových agentúr prezradili, čo považujú za top novinku roka.

Stratégie v každom vydaní printovej verzie magazínu spolupracujú s Asociáciou digitálnych marketingových agentúr (ADMA) na príprave rubriky s názvom ADMA názor. V októbrovom čísle sme sa pýtali na najväčšiu vychytávku, ktorá inšpiruje k novým nápadom, k zmene zabehnutých procesov, alebo uľahčuje v marketingu.

ADMA
Natália Vargová
Account Director
CORE4 Advertising

Pre mňa je topkou instagramové spravodajstvo od Davida Tvrdoňa, tiež jeho newslettery a podcastklik. Prináša ako prvý technologické novinky, vychytávky z online sveta, reklamy aj marketingu, a navyše to robí všetko veľmi dobre a jednoducho spracované cez moderné platformy. Treba odoberať!

ADMA
Miriam Holá
Managing & Performance Director
SCR interactive

Síce to nie sú top novinky, ale ja som ich objavila v roku 2020 a skutočne ma inšpirujú, posúvajú, prípadne pomáhajú efektívnejšie pracovať:
tri youtubové kanály: Matt D'Avella, ZeptejSeFilipa a Cesta Úspěšných.

ADMA
Tomáš Cako
Creative Strategist
Digiline

V poslednom čase ma veľmi zaujal seriál „War Stories“ na youtubovom kanáli Ars Technica. V krátkych videách rozoberajú najväčšie prekážky, ktorým čelili vývojári pri vytváraní najpopulárnejších videohier, akými sú Doom, Diablo či Crash Bandicoot. Každý príbeh je inšpiratívny v inej rovine. Či už ide o netradičné využitie dostupných technológií alebo out-of-box marketingové techniky, vďaka ktorým hry dosiahli enormné úspechy vo svojej dobe.

ADMA
Alexandra Remo
Social Media Brand Manager
Zaraguza

Keď si rozložíme klišé „inšpirácia je všade okolo nás“ na menšie komponenty, tak je to kombinácia aktuálneho diania, ľudí okolo mňa či konkrétnejšie appka plná trendov TikTok alebo podcasty. Naposledy to bol The Messy Truth s Lydiou Pang, ktorá po M&C Saatchi, Refinery 29 zakotvila ako Global design director pre Nike. Odporúčam!

ADMA
Róbert Potoma
Social Media Specialist & ideamaker
Promiseo

Akokoľvek zvláštne to znie, veľkou inšpiráciou sa pre mňa stal TikTok. TikTok už dávno nie sú len zábavné výzvy a rôzne trendy. Nájdete tam množstvo šikovných marketérov, fotografov či iných umelcov, ktorí zdieľajú rôzne tipy a triky alebo behind the scenes. Vďaka tomu sa viete naučiť lepšie fotiť, vytvárať zaujímavejšie stories či natáčať pútavejšie videá.

ADMA
Pavol Kapeľuch
Content creator
Socialists

Mohol by som vymenovať desiatky instagramových účtov, youtubových kanálov a tvorcov svetových, ale aj domácich značiek, niekoľko podcastov alebo webov. Samozrejme, aj toto všetko patrí medzi moje zdroje inšpirácie. Tým najlepším zdrojom pre mňa je však sám život. Ľudia, s ktorými sa stretávam, situácie, ktoré zažívam, a kultúru, ktorú denne konzumujem v podobe filmov, seriálov a najmä hudby. Stačí len pozorne sledovať a vybrať si z toho to svoje, pretože všetko už bolo povedané, ale niekedy to treba zopakovať, lebo nie všetci dávali pozor.

ADMA
Braňo Macko
Creative Director
Ponyhouse

Je pravda, že prácu mi uľahčuje ďalšie vzdelávanie. Snažím sa však siahať po knihách, ktoré vyšli pred vznikom internetovej reklamy. Dovoľuje mi to získať odstup a konfrontovať to, čo považujeme za štandard, s poznatkami, ktoré sú o generáciu staršie. Naposledy to bola kniha Truth, Lies, and Advertising: The Art of Account Planning od stratéga Jona Steela. V knihe okrem iného venuje celú jednu kapitolu kampani „got milk?“, na ktorej pracoval. Odporúčam.

ADMA
Michal Dedinský
Business Development Manager
Performics

Som členom online sekcie stratechery.com,v ktorej Ben Thompson rozbíja na drobné biznis modely či biznis stratégie mnohých, veľkých firiem. Pomáha mi hlbšie pochopiť celkové fungovanie biznisu a na základe toho sa potom na tvorbu online marketingovej stratégie pozerať z viacerých uhlov pohľadu. Určite odporúčam.

ADMA
Blažena Ambróz Sedrovičová
Managing Director
PS:Digital

Zdrojov inšpirácií či „všeobecného“ prehľadu mám niekoľko. Jedným z nich je napríklad aj podcast Business Wars. Inak som aj napriek tomu, že vediem digitálnu agentúru, dosť „analógová“ a siahnem skôr po knihe. Tento rok ma najviac oslovili Sprint, How not to plan a Radikálna otvorenosť. Ak sa pozriem na appky či programy, tak tým, že sa v agentúre špecializujeme na tvorbu chatbotov, určite je to Botsurfer a tento rok mi vzhľadom na epidemiologickú situáciu pribudli do mobilu aj aplikácie Microsoft Teams, Zoom a po aktualizácii Facebook Pages aj Business Suite.

ADMA
Maroš Šori Bolčák
Social Media Manager
Hype

Najväčšou inšpiráciou pri mojej práci a tvorbe za posledný rok je určite TikTok. Aj my sme síce v Hype prešli fázou, v ktorej sme si vraveli, že je to pekná hlúposť, avšak to bol aj Facebook, Instagram či blogy. Tento kanál má obrovský potenciál a okrem toho, že naň už aktívne tvoríme obsah pre prvých klientov, začali sme sa inšpirovať najväčšími tvorcami v tom, ako doslova za pár sekúnd odovzdať myšlienku kreatívne a s úplne novým pohľadom na vec. Tento prístup nám po adaptácii následne funguje aj za hranicami TikToku, na štandardnejších online médiách.

01 - Modified: 2019-11-06 07:49:44 - Feat.: 0 - Title: ADMA názor: Interaktívne bannery. Ako vyriešia bannerovú slepotu a aká je ich budúcnosť? 02 - Modified: 2019-12-04 08:05:52 - Feat.: 0 - Title: ADMA názor: Black Hat SEO. Kedy má zmysel, aby ho agentúry využili? 03 - Modified: 2020-02-26 07:04:02 - Feat.: 0 - Title: ADMA názor: Funguje performance aj bez brandingu? 04 - Modified: 2020-05-25 09:15:04 - Feat.: 0 - Title: ADMA názor: SEO v čase pandémie 05 - Modified: 2020-07-03 08:30:59 - Feat.: 0 - Title: ADMA názor: Originalita, kvalita a autenticita sú jednými z najdôležitejších vlastností kreatívy 06 - Modified: 2020-11-10 08:18:48 - Feat.: 0 - Title: ADMA názor: Dávajte si pozor, kde a v akom kontexte sa spomínajú vaše značky
01 - Modified: 2021-08-28 12:20:36 - Feat.: - Title: ADMA názor: Vývoj cien v online? Investície budú rásť a ceny sa zvýšia 02 - Modified: 2021-07-09 06:59:35 - Feat.: - Title: ADMA názor: Pri väčších budgetoch je otázne, či je práve social display spôsob, akým chcem niekoho osloviť 03 - Modified: 2021-06-25 06:56:56 - Feat.: - Title: ADMA názor: Hlavnou výhodou affiliate marketingu je férovosť – platí sa až za reálnu konverziu 04 - Modified: 2021-05-20 13:38:37 - Feat.: - Title: ADMA názor: Prepracovaná kreatíva je to prvé, čím môžeme pri budovaní značky zaujať cieľovú skupinu 05 - Modified: 2021-04-21 11:03:41 - Feat.: - Title: ADMA názor: Top platforma pre biznis ? Clubhouse a TikTok si musia u Slovákov vybudovať dôveru
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 02:32