StoryEditor

Shortlisty Effie AWARDS 2020 sú známe. Najviac ich získala agentúra Wiktor Leo Burnett

20.11.2020, 14:30
Autor:
pzpz
Na shortlist národnej súťaže efektivity marketingovej komunikácie sa dostalo 16 prác.

Z 26 prihlásených prác sa na shortlist súťaže efektivity EFFIE AWARDS Slovakia 2020 dostalo 16 prác. Najviac shortlistov, tri, získala agentúra Wiktor Leo Burnett. Zaraguza zabojuje s dvomi prácami. 

Z pohľadu kategórií, najviac (po tri) shortlistov bolo udelených v kategóriách Dobročinný marketing a Ostatné. Najmenej, po jednom nominantovi na získanie kovu, je v kategóriách Small Budget a David a Goliáš

Jediný z komerčných zadávateľov, ktorý získal viac ako jeden shortlist je Slovenská sporiteľňa. Jej želiezkami v ohni sú práce Sloboda je v tebe v kategórii Digital a #spolumamenato v kategórii Finančné služby. 

Za porotu 1. kola zhrnul v krátkosti priebeh a výsledok hodnotenia predseda poroty Igor Tóth: "Po prvom kole môžem s kľudným svedomím prehlásiť, že úroveň kreativity a efektivity prác na Slovensku je veľmi dobrá. Porota prvého kola využila všetky miestenky a na shortlist posunula celkovo 16 prác. To je dobré znamenie, keďže tento rok chceme oceniť dobrú robotu a nehľadať a priori chyby a nedokonalosti. Diskusia po odhalení shortlistov zároveň predznačila, že nás čakajú ešte zaujímavé a náročné debaty s porotou druhého kola pred finálnym udeľovaním kovov.

Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

Effie

Víťazov národného kola Effie Awards Slovakia 2020 spoznáme 4. decembra. 

Počas galavečera bude udelené aj ocenenie Agentúra roka, ktoré získa najúspešnejšia slovenská agentúra posledného roka. Do hodnotenia sa rátajú ocenenia zo zahraničných súťaží, z domácich súťaží a tiež umiestnenie v rebríčku TAAS (ekonomický rebríček agentúr). Poslednou súťažou, ktorá do hodnotenia vstupuje, je práve slovenská EFFIE.

Minulý rok sa na shortlist spomedzi 39 prihlásených prác dostalo 24 prác. Pripomeňte si minuloročných víťazov.

01 - Modified: 2020-11-13 07:46:40 - Feat.: - Title: O tohtoročnú Effie zabojuje 26 prác a 16 agentúr. Porotu povedie Igor Tóth z O2
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 10:31