Office roka
StoryEditor

Office roka 2020 bude v znamení transformácie pracovného prostredia

26.11.2020, 09:00
Autor:
redred
Registrácia štartuje už v januári 2021.

Rok 2020 priniesol niekoľko nepredvídateľných situácií a odštartoval sled transformácií nielen pracovných procesov, ale aj samotných kancelárií. Adaptovali ste pracovné prostredie na novovznikajúce požiadavky a potreby? Zmenili ste hygienické štandardy?  Pracujete v inšpiratívnom office? Ak áno, môžete sa prihlásiť do súťaže Office roka 2020. 

Organizátorom súťaže inšpiratívnych priestorov je realitno-poradenská spoločnosť CBRE Slovensko. Do súťaže sa môžu prihlásiť nielen slovenské a nadnárodné súkromné spoločnosti, ale aj inštitúcie verejnej správy či organizácie tretieho sektora.

Oproti minulým ročníkom sa termín registrácie posúva na január 2021. Dôvodom sú ďalekosiahle zmeny, ktoré nastali na (nielen) kancelárskom trhu po pandémii COVID-19 a zároveň zjednotenie časového obdobia v rámci kalendárneho roka. Registrácia je otvorená aj pre firmy, ktoré sa zúčastnili minulých ročníkov v prípade, ak majú nové priestory alebo zásadne zmenenú či zrekonštruovanú časť priestorov, ktorá predtým nebola posudzovaná odbornou porotou.

Spôsob využívania kancelárií sa vzhľadom na aktuálne dianie mení rýchlejšie, ako mnohí očakávali. Zásadnou zmenou, ktorej sa firmy museli promptne prispôsobiť, bolo napríklad zavedenie opatrení na ochranu zdravia a bezpečnosti na pracovisku. Podľa zistení CBRE k týmto krokom pristúpilo až 78 percent firiem. Zrejme najvýraznejším spôsobom boja proti koronavírusu bolo zavedenie práce na diaľku, na ktorú podľa prieskumu nabehlo až 91 percent firiem na Slovensku ako aj v stredoeurópskom regióne.

Táto skúsenosť pritom poskytla veľkému množstvu firiem nový pohľad na organizáciu práce, ale aj nároky zamestnancov na pracovný priestor. Spoločnosť CBRE aj preto očakáva, že niektoré kancelárske priestory prejdú značnou reorganizáciou a budú kopírovať svetové trendy flexibilných prostredí v oblasti workplace stratégií. Možno očakávať, že zmeny prinesú do piateho ročníka súťaže OFFICE ROKA nový vietor.

Okrem Absolútneho víťaza súťaže, ktorého určí odborná porota, sa bude rozhodovať o víťazoch v kategóriách: Zdravá kancelária, Inovatívna kanceláriaKancelária ako DNA firmy. Registrácia štartuje už v januári 2021.

O víťazoch jednotlivých kategórií a tiež o Absolútnom víťazovi OFFICE ROKA 2020 budú opäť rozhodovať odborníci z radov prestížnych domácich aj zahraničných architektov, projektantov, dizajnérov, konzultantov a špecialistov na pracovné priestory.

01 - Modified: 2020-03-20 07:50:17 - Feat.: 0 - Title: Office roka 2019: Absolútnym víťazom je HB Reavis
01 - Modified: 2021-05-27 12:22:29 - Feat.: - Title: OFFICE ROKA 2020: Absolútnym víťazom je firma Mobil online 02 - Modified: 2021-04-13 13:34:51 - Feat.: - Title: Poznáme finalistov súťaže Office roka 2020
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 15:14