archív
StoryEditor

Vznikla platforma Komunikační experti. Chce formovať profesionálnu komunikáciu

27.11.2020, 13:19
Autor:
redred
K zakladajúcim členom patria známi odborníci komunikačných oddelení zadávateľov.

Rozumiete informáciám, ktoré odzneli na tlačovej konferencii alebo v online priestore? Čo v praxi znamenajú mňa? Ako sa mám ako zamestnávateľ alebo líder správať od zajtra ku zamestnancom a klientom? Tieto otázky si denne kladú ľudia, firmy aj novinári na Slovensku.

Komunikácia je jedným z hlavných nástrojov zvládania krízových situácií. A nielen počas nich. Na Slovensku však dnes nefunguje platforma, ktorá by združovala komunikačných expertov z firiem, verejných aj štátnych inštitúcií, ministerstiev, či tretieho sektora a ktorá by pomáhala nastaviť základné komunikačné štandardy verejným či súkromným organizáciám. Preto sa agentúra Katedra komunikácie rozhodla spolu s ďalšími odborníkmi založiť neformálne združenie profesionálov z komunikačnej brandže nazvané Komunikační experti. Zakladajúcim členmi sú známe mená odborníkov z radov komunikačných oddelení zadávateľov: Tomáš Bezák - Lid, Peter Blažečka - Eset, Štefan Frimmer - Slovenská sporiteľňa,  Alena Krčová - Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR, Tereza Molnár - O2 Slovensko a Gabriel Tóth - agentúra Katedra Komunikácie.

Cieľom novovzniknutej platformy je podieľať sa na nastavovaní a formovaní profesionálnej komunikácie, nielen na strane organizácií, ale s presahom aj na médiá, štátne inštitúcie a neziskové organizácie. "Robiť to chceme cez zdieľanie skúseností, otváranie diskusie na aktuálne témy z oblasti komunikácie, vystupovanie v mene profesie komunikátorov, ako aj cez edukáciu o našich aktivitách," približuje plány jeden z jej zakladateľov Gabriel Tóth.

V súvislosti so súčasnou situáciou týkajúcej sa boja s pandémiou Covid-19 zakladajúci členovia vnímajú, že komunikácia je pre verejné autority, ale aj firmy, veľkou výzvou. Oficiálne informácie sú často, najmä v online priestore, naviac spochybňované rôznymi dezinformáciami, čo často spôsobuje narastajúcu nedôveru v inštitúcie.

Aj vzhľadom na túto situáciu sa rozhodli usporiadať prvú pilotnú diskusiu, ktorej témou bude práve zvládanie komunikácie týkajúcej sa súčasnej pandémie Covid-19. Diskutovať budú Štefan Frimmer so Slovenskej sporiteľne, Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR a Tereza Molnár z O2. Moderovať diskusiu bude Gabriel Tóth z agentúry Katedra komunikácie. Diskusia sa uskutoční sa štvrtok 3. decembra o 17:00.

Platforma Komunikační experti

Sú neformálnou platformou združujúcou profesionálov v oblasti komunikácie a public relations pracujúcich primárne na strane súkromných firiem, štátnych inštitúcií, neziskových organizácií a freelancerov. Keďže je dnes úloha komunikačných tímov veľmi rôznorodá, platforma je určená pre nielen hovorcov a PR manažérov, ale i pre ľudí, ktorí v spomínaných organizáciách tvoria komunikačné stratégie a obsah, spravujú sociálne siete alebo komunikujú na zamestnancov či externé prostredie.

Ak sa chcete pridať k novej platforme pridať, môžete tak urobiť prostredníctvom mailu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 09:48