StoryEditor

Predstavujeme top ľudí v slovenskej reklame za rok 2020

20.12.2020, 09:00
Autor:
redred
Súťaž Agentúra roka ocenila najlepších kľúčových ľudí v reklamných agentúrach.

Súčasťou súťaže Agentúra roka sú aj špeciálne ocenenia pre najlepších kľúčových ľudí v reklamných agentúrach. Rebríček je zostavený na základe bodového ohodnotenia získaných ocenení reklamných agentúr z domácich a z vybraných zahraničných kreatívnych súťaží a zo súťaží efektivity v marketingovej komunikácii, ktoré sú súčasťou súťaže Agentúra roka. 

TOP CREATIVE DIRECTOR 2020

Svoje minuloročné víťazstvo obhájil Vlado Kurek z TRIAD-u. V tomto roku zabodoval najmä s kampaňami VÚB Šetrič a Spustenie FEJM účtu pre mladých pre VÚB banku, Excelent Autokino pre klienta Plzeňský Prazdroj Slovensko či prácou Tváre slobody pre O2 Slovakia.

Druhú priečku obsadil Peter Rajčák z agentúry Effectivity POWERED BY PUBLICIS, ktorý je podpísaný pod mimoriadne úspešnou prácou Pa a Pi sú späť pre EKOTOPFILM-ENVIROFILM, ktorá získala ocenenia na domácich aj zahraničných súťažiach.

Tretia priečka patrí Martinovi Woskovi z TRIAD-u, ktorý sa podieľal na prácach VÚB šetrič a Spustenie FEJM účtu pre mladých pre VÚB banku či Excelent Autokino pre klienta Plzeňský Prazdroj Slovensko.

Stratégie / Agentúra roka 2020

​TOP COPYWRITER 2020

Svoje minuloročné víťazstvo obhájil, rovnako ako v prípade Top Creative Directora, Matúš Hliboký z TRIAD-u. V tomto roku získal body za kampane ako VÚB šetrič a Spustenie FEJM účtu pre mladých pre VÚB banku, Excelent Autokino pre klienta Plzeňský Prazdroj Slovensko či Tváre slobody pre O2 Slovakia.

Druhú a tretiu priečku obsadil tím z Effectivity POWERED BY PUBLICIS s už spomenutou úspešnou prácou Pa a Pi sú späť pre EKOTOPFILM-ENVIROFILM. Ocenenie si odnášajú Soňa Podstupková, Katka Noskajová a Peter Rajčák.

Stratégie / Agentúra roka 2020

​TOP ART DIRECTOR 2020

Ocenenie Top Art Director v tomto roku získava Denisa Pajkošová z Effectivity POWERED BY PUBLICIS. Druhú priečku obsadili traja Denisini kolegovia z agentúry: Zuzana Sedlák, Lukáš Pompa a Štefan Hellvis Klučka.

Tretia priečka patrí Jozefovi Kyselicovi z agentúry Wiktor Leo Burnett. Body do Agentúry roka získal najmä za kampaň Hrášková polievka pre Ministerstvo zdravotníctva a Lidl Slovensko, a tiež za práce Jednorožtek či Plasta la Vista rovnako pre Lidl.

Stratégie / Agentúra roka 2020

​TOP STRATEGY DIRECTOR 2020

Prvé priečka v rebríčku top stratégov v tomto roku patrí Dominike Múdrej z agentúry Wiktor Leo Burnett. Dominike prvenstvo prinieslo zlato za Hráškovú polievku zo súťaže Effie Awards Slovakia a shortlist Reklamy z obývačky pre klienta 365.bank.

Druhú priečku s rovnakým bodovým ziskom obsadili až traja ľudia. Adam Marčan s Matúšom Kvasom z Mannschaftu za kampaň Sila skutočného Borca a Radovan Andrej Grežo z agentúry Somebody&Somebody za Veselé ponožky, čo nemajú páru pre Dedoles.

Tretiu priečku obsadila rovnako trojica. Z Istropolitana Ogilvy zabodovali Veronika Romsauerová a Juraj Plánovský so striebrom z Effie za Skutočný pochod za život pre Magnu a shortlistom Za hodinu je všetko inak pre SME. Tretím oceneným je Adam Horecký z MADE BY VACULIK so striebornou Effie za prácu Ako Zlatý Bažant '73 rozveselil celé Slovensko, keď to najviac potrebovalo a shortlistom pre klienta Union -  Ako nám deti pomohli naučiť rodičov benefity zdravotnej poisťovne. 

Stratégie / Agentúra roka 2020

TOP ACCOUNT DIRECTOR 2020

Úspešná kampaň Pa a Pi sú späť vyniesla na prvú priečku v rebríčku Top Account Directorov Zuzanu Kováčikovú z Effectivity POWERED BY PUBLICIS.

Druhú priečku obsadila Simona Bobeková z Wiktor Leo Burnett za prácu na kampaniach Hrášková polievka a Nočné muky pre klienta SD Pharma Slovensko. 

Tretia priečka patrí v tomto roku Adamovi Marčanovi z Mannschaftu za práce Borci na ľade a Sila skutočného Borca pre klienta St. Nicolaus – Borovička Borec.

Stratégie / Agentúra roka 2020

​​V printovom vydaní špecializovanej prílohy Reklamné agentúry 2020 sme omylom uviedli nesprávne poradie na prvom mieste v kategórii Strategy Director, za čo sa ospravedlňujeme.Prílohu si môžete stiahnuť v PDF na našej stránke.

Najoceňovanejšie práce tohto roka si môžete pozrieť aj v týchto článkoch:

01 - Modified: 2021-01-13 09:26:28 - Feat.: - Title: Top ľudia v slovenskej reklame: Za čo by si dali ocenenie a ako hodnotia rok 2020? 02 - Modified: 2021-07-31 16:14:13 - Feat.: - Title: Stratégie vyhlásili Agentúru roka 2020. Rebríčku kraľuje Wiktor Leo Burnett pred TRIADOM a Effectivity 03 - Modified: 2020-12-04 15:20:49 - Feat.: - Title: Veľká udalosť pre slovenskú reklamu. Najefektívnejšie kampane spoznáme už dnes 04 - Modified: 2020-11-13 07:46:40 - Feat.: - Title: O tohtoročnú Effie zabojuje 26 prác a 16 agentúr. Porotu povedie Igor Tóth z O2 05 - Modified: 2020-11-06 15:53:00 - Feat.: - Title: Tri slovenské kampane majú možnosť uspieť na EuroEffie
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:43