StoryEditor

Bekim Aziri pomáha neziskovej organizácii Depaul

03.03.2021, 09:15
Autor:
pzpz
Výťažok z predaja mikín venuje na pomoc ľuďom bez domova.

Ľudia bez domova patria k jednej z najohrozenejších skupín obyvateľstva, postihnutej pandémiou Covid-19. Svoje o tom vedia aj v neziskovej organizácii Depaul, ktorá denne pomáha a poskytuje zdravotnú starostlivosť stovkám ľudí bez domova.

Aktuálna situácia je pre nich o to náročnejšia, že medzi ľuďmi bez domova vznikajú veľké ohniská nákazy koronavírusom. Na túto situáciu zareagoval aj slovenský komik Bekim Aziri. Spolu s fundraisingovou platformou Funder sa rozhodli vyrobiť limitovanú edíciu mikín Čil Plís. Výťažkom z predaja chcú podporiť práve neziskovú organizáciu Depaul Slovensko.

Jana Liska

„Ľudia by mali myslieť na seba, no nemali by zabúdať aj na ostatných,“ tvrdí Bekim a hovorí o tom, ako vznikol nápad: „Jedného dňa som sa dopočul z médií o ťažkej situácii v útulniach a vravím si, že všetci nadávame na to, že musíme ostať doma kvôli pandémii. Nikto však nemyslí na ľudí, ktorí domov nemajú. Tak som sa rozhodol s tým niečo spraviť.“

Mikiny budú v predaji od 3. do 17. marca 2021 na stránke www.funder.help. Po danom termíne nebude možné mikiny objednať. Zakúpené produkty totiž FUNDER vyrába vždy až po skončení kampaní, aby v rámci filozofie slow fashion nevznikal zbytočný odpad predvýrobou textilu. Samozrejmosťou je GOTS certifikát, ktorý je zárukou ekologickej a trvalo udržateľnej výroby.

01 - Modified: 2019-12-03 16:35:22 - Feat.: 0 - Title: Organizácia Depaul spustila novú kampaň „Sochy bez domova“ 02 - Modified: 2020-12-01 14:01:52 - Feat.: 0 - Title: Depaul oslavuje 15 rokov. Ľudia bez domova majú len jediné želanie
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 04:27