StoryEditor

daren&curtis Insider: Stretávame sa online, kde je spoločným menovateľom Google Meet. Plánujeme opekačky a výlety

02.04.2021, 07:30
Autor:
pzpz
Dozviete sa aj, ako brainstormujú, ktoré nápady oceňujú a dostanete skvelé tipy na čítanie, počúvanie aj na relax.

Prinášame nový diel Agency Insider. Rubriky, ktorou približujeme agentúrny život, ako vznikajú nápady, kde sa agentúry inšpirujú, aké majú spoločné rituály. Veríme, že našimi menej tradičnými otázkami priblížime ich fungovanie a zároveň ľudí, ktorí v agentúre pracujú. A to môže byť v mnohom inšpiráciou. 

Predstavujeme agentúru daren&curtis.

Predstavte agentúru jednou - dvoma vetami.

Jakub Čech
CEO

daren&curtis budujeme tak, aby sme boli ideálna voľba pre stredných klientov, ktorí hľadajú vysokú efektivitu, skvelé nápady, pedantný prístup, príjemnú komunikáciu a rozumnú cenu.

Čo vás ako agentúru najviac vystihuje?

Michal Salva
Creative Director

Vysoká efektivita, systém práce, výborný kolektív...a DDL je svätý :)

Ľubomíra Hudáková
Account Director

Naším najlepším interným komunikátorom sú gifká, akékoľvek :)

GIPHY

Ako a kde sa vám najlepšie brainstromuje?

Michal Salva
Creative Director

Záleží od konkrétnej situácie, zadania, deadlinu, produktu, vyťaženia a psychickej pohody. Niekedy prídu najlepšie nápady doma v pracovni, osamote v tichosti hlbokej noci. Inokedy v tandeme s accountom, copywriterom, stratégom alebo dokonca s manželkou. Zriedkavo, ale občas sa zadarí aj s niekoľkočlenným tímom, ktorý na projekte pracuje. Miesto nemá významný vplyv, hlavne by tam mal byť pokoj, ticho alebo nejaká príjemná hudba.

Ľubomíra Hudáková
Account Director

V agentúrnej kuchynke pri “kapučínku” alebo niekde vonku na čerstvom vzduchu. Teraz počas korony akurát tak na gauči alebo “na predchádzke po byte”.

Ako ste nahradili spoločné rituály na podporu fungovania tímu?

Ľubomíra Hudáková
Account Director

Žiaľ, veľa rituálov teraz nemáme a v podstate sa všetky presunuli len do online priestoru. Obedy, kávy, porady alebo brainstormingy majú spoločného menovateľa - Google Meet :)

Jakub Čech
CEO

Aktuálne plánujeme spoločné turistické výlety a opekačky v prírode, keďže už je teplejšie. A, samozrejme, máme pravidelné cally a spoločné online obedy.

V čom zmenila súčasná situácia vaše myslenie? 

Zuzana Makúchová
Head of Social Media

V uvedomení si, že ani taká bežná vec akou je sociálny kontakt, nie je samozrejmosťou. A priala by som si, aby si viac ľudí uvedomilo, že takéto pocity frustrácie z izolácie každý deň zažívajú napríklad psy držané na reťazi na dvoroch či hospodárske zvieratá vo veľkochovoch. Pri všetkom tom konzume, materializme, zaslepení vyšperkovanými Instagram postami, strácame skromnosť a zabúdame na základné hodnoty.

Klaudia Daňková
PPC specialist

Uvedomila som si, že kopa vecí, o ktorých sme si predtým mysleli, že sú “must have”, sú len zbytočnosti a že tou najdôležitejšou vecou, ktorú v živote máme, budú vždy len ľudia a zážitky, ktoré s nimi máme. Toto si asi uvedomujeme každý, ale mám pocit, že sa mi v tom viac rozjasnilo a nenechám sa toľko nalákať na hlúposti a zbytočné trendy a hlavne na to, čo vlastne ani nechcem robiť, ale robím to kvôli “nátlaku” okolia. :)

Ľubomíra Hudáková
Account Director

Úprimne, nemám pocit, že by mi aktuálna situácia zmenila myslenie. Čo sa zmenilo, je, že si asi všetci vážime také tie “maličkosti”, ktoré aktuálne nie sú samozrejmé - ako posedenie v reštaurácii, na teraske, kino alebo fitko. A všimla som si, že si viacerí uvedomili, že stretnutia, porady alebo čokoľvek sa dá vyriešiť aj podstatne efektívnejšie než to bolo pred koronou :)

Váš post na sociálnych sieťach, ktorý mal najviac laikov a zdieľaní?

daren&

Aký nápad vás v poslednom období najviac zaujal?

Zuzana Makúchová
Head of Social Media

Koncept NFTs (non fungible tokens), ktorý otvára nový obrovský market. Hovoria, že je to ako nový internet. Neviem, ale vydražiť screenshot tweetu Jacka Dorseyho za 2,9 milióna dolárov nie je málo.

Michal Salva
Creative Director

Nie je to nápad, skôr nový spôsob fungovania. Odkedy mi minulý rok hackli osobný Facebook účet (a s tým spojený Messenger a Instagram) prešiel som na social media detox a je veľmi zaujímavé sledovať, ako sa dá bez sociálnych sietí existovať a zároveň pozorovať, koľko na nich ľudia strávia času a ako im to ohýba názory a realitu.

Agentúra daren&curtis radí, ako využiť voľný čas. Ich tipy na čítanie, pozeranie a relax:

Knihy

  • Obe knihy od Harariho: Sapiens a Homo Deus
  • David J. Schwartz : Myslete velkoryse
  • Umenie obyčajneho života, Šunmjó Masuno
  • David Ogilvy: Ogilvy o reklamě
  • Knihy od Jordana Petersona
  • Austin Kleon: Steal Like an Artist
  • Radim Malincin: Book of Ideas vol.1 a vol. 2, Book of Branding
  • David Rock: Jak pracuje váš mozek.

Filmy/ Podcasty

Zuzana Makúchová
Head of Social Media

Milujem (a odporúčam) série Explained od Voxu na Netflixe, rovnako aj podcast Today, Explained na Spotify. Z filmov odporúčam starší, no vynikajúci film The Invention of Lying, dostupný aj na Netflixe.

Daniel Gavalier
Graphic Designer

Nakoľko sa venujem primárne videoprodukcii, tak odporúčam seriál La casa de papel na Netflixe (predpokladám, že ste ho všetci už videli, ale skúste sa tentokrát zamerať na exekúciu seriálu). Pri niektorých scénach som len so zastaveným dychom pozeral, že “to čo bolo, ešte raz”. Po vzhliadnutí “behind the scenes" som si musel niektoré scény zo seriálu pozrieť ešte raz, lebo ma fascinovala úroveň spracovania a niektoré “fuck-upy” stáli za to. A ešte odporúčam instagramový profil “austen_paul” - chalanisko si ide bomby.

Matúš Kováč
Graphic Designer

Príjemná je séria Abstract na Netflixe pre dizajnérov aj nedizajnérov. Ďalej odporúčam pozerať sa pod nohy a okolo seba. 

Ľubomíra Hudáková
Account Director

Na instagrame odporúčam sledovať môj najobľúbenejší profil @dve_bodky. Na Netflixe minisérie ako “The Last Dance” alebo "The Queen's Gambit” - to asi všetci poznajú :) ...ale skvelý je aj dokument “Gaga: Five foot two” o živote Lady Gaga. A najlepšie filmy všetkých čias pre mňa “Green Book” a “The Shawshank Redemption”.

Petra Kosťovová
DTP

Zahrajte sa s kolegami túto kresliacu hru ;) 

Voľný čas

  • Za týchto podmienok jednoznačne turistika.
  • Prechádzka s novou hudbou v ušiach
  • Pivo
  • Meditácia
  • Pukanie bublinkovej fólie
  • Horúci kúpeľ
  • Cvičenie
  • Pitie kávy

01 - Modified: 2021-03-12 13:40:20 - Feat.: 0 - Title: DENTSU Insider: 16. poschodie, online ranné kávy a Brainnoying 02 - Modified: 2021-02-19 11:20:04 - Feat.: 0 - Title: WLB Insider: Wiktorovci brainstormujú pri Dunaji. 35. výročie oslávili divadelnou hrou 03 - Modified: 2021-02-26 07:40:58 - Feat.: 0 - Title: TRIAD INSIDER: Agentúru charakterizuje Devín, nekorektný humor a plameniak 04 - Modified: 2021-03-05 10:15:27 - Feat.: 0 - Title: EFFECTIVITY INSIDER: Sme mladá dynamická osemnástka plná ambícií a plánov
01 - Modified: 2022-04-25 14:14:25 - Feat.: - Title: Agency Insider: V ui42 nájdu riešenie aj na neriešiteľný problém 02 - Modified: 2021-08-03 06:13:34 - Feat.: - Title: Slovak & Friends Insider: Pracovný deň začíname diskusiou o úspešnej reklame či svetovej kampani 03 - Modified: 2021-06-10 12:20:29 - Feat.: - Title: Elite ML Insider: Dnes sme už rozvážnejší, ale stále dosť “pankáči” 04 - Modified: 2021-04-30 08:59:42 - Feat.: - Title: dotcom Insider: Na tajnáša máme akvárko a prehodnotili sme dôležitosť firemného psychológa 05 - Modified: 2021-03-12 13:40:20 - Feat.: - Title: DENTSU Insider: 16. poschodie, online ranné kávy a Brainnoying
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 09:01