StoryEditor

Kreatíva očkovacej kampane spoločnosti Penta je z dielne Istropolitana Ogilvy

13.05.2021, 15:20
Autor:
redred
V spote na podporu vakcinácie vystupujú skutoční lekári.

Cestou, ako poraziť pandémiu a zastaviť šírenie koronavírusu, je vakcinácia. To je názor kľúčových odborníkov na túto tému. Vakcinácia však bude účinná len pri vysokom percente zaočkovanosti populácie.

Aj preto sa spoločnosť Penta, pôsobiaca v slovenskom zdravotníctve, rozhodla spustiť kampaň, ktorá poukazuje na dôležitosť očkovania. Vakcinácia totiž okrem toho, že chráni ľudí, dáva nádej na úľavu aj samotným zdravotníkom. Ich pracovné aj osobné nasadenie bolo v poslednom období enormné. 

V televíznom spote sa ľuďom prihovárajú dvaja lekári z Nemocnice Svet zdravia v Galante, ktorá bola dlhé tri mesiace červenou nemocnicou, reprofilizovanou výlučne na boj s covidom. Ich emotívne výpovede vykresľujú, čím si zdravotníci museli prejsť a ako ich boj s pandémiou spojil.

Nádejou na konečné zlepšenie situácie a úľavu sú podľa nich práve ľudia, ktorí sa dajú zaočkovať a pomôžu tak zastaviť šírenie vírusu. Penta sa touto kampaňou pridáva k ostatným osvetovým kampaniam za vakcináciu, využívajúc pohľad „zvnútra“ – autentické príbehy, ktoré nestoja len na faktoch, ale aj na emóciách.

„Očkovacia kampaň je pokračovaním príbehu červenej nemocnice v Galante a jej zdravotníkov, ktorí venovali všetok svoj voľný čas a energiu záchrane životov pacientov s ochorením COVID-19. Penta a jej zdravotnícke spoločnosti sú pevnou súčasťou slovenského zdravotníctva a majú tak povinnosť a zároveň chcú šíriť povedomie o dôležitosti očkovania,“ vysvetľuje Nicole Nevolníková, Marketing Specialist Penta Investments.

Kampaň pripravila spoločnosť Penta v spolupráci s agentúrou Istropolitana Ogilvy.

„Teší nás, že sme sa aj my takto pridali na stranu rozumu a pomohli hlasom za vakcináciu. V čase najrôznejších hoaxov a spochybňovaní je dôležité, aby ľudia pochopili, že vakcinácia je aj prejavom solidarity. Napokon, ultimátnym bioetickým argumentom za vakcináciu je to, že ochráni ľudí, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať, hoci by chceli, napríklad onkologickí pacienti,“ hovorí client service director Istropolitana Ogilvy Martin Toman.

Vizitka kampane: 

Agentúra: Istropolitana Ogilvy
Creative Director: Peter Darovec
Copywriter: Rado Olos
Art Director: Martin Melicherčík
Account: Martin Toman
Produkcia: HomeMedia Production s.r.o.

01 - Modified: 2024-04-10 13:55:06 - Feat.: - Title: Petra Novotná: Názorový altruizmus 02 - Modified: 2024-02-28 15:34:06 - Feat.: - Title: Slovenský Červený kríž predstavuje muža, ktorý ho nepodporí 03 - Modified: 2024-02-27 12:59:56 - Feat.: - Title: Dáša Juríková: Korporátne občianstvo 04 - Modified: 2024-01-22 13:11:08 - Feat.: - Title: PSS svoju novú kampaň postavila na výrazných individualitách 05 - Modified: 2024-02-14 08:00:00 - Feat.: - Title: KRAS špeciál: Udalosti, ktoré v roku 2023 ovplyvnili život agentúr
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 13:46