StoryEditor

Augustové filmové novinky: Kiná lákajú divákov na rozprávky, ale aj horory

03.08.2021, 13:50
Autor:
redred
Na svoje si prídu aj fanúšikovia komiksového sveta.

August so sebou prináša filmové novinky, ktoré sa určite oplatí vidieť. Tento mesiac sa môžete tešiť na skvelé filmové novinky od animovaných filmov, životopisného až po horory.

August odštartuje Samovražednou misiou The SUCIDE SQUAD, ktorá divákov privíta v pekle známom ako Belle Reve. Práve tak sa volá väznica mierou úmrtnosti v Spojených štátoch a práve tu sú držaní najhorší superzloduchovia komiksového sveta. Urobia čokoľvek, aby sa dostali von, dokonca sú ochotní stať sa členmi supertajnej a supertemnej operácie, v ktorej budú musieť na chvíľu prejsť na správnu stranu zákona.

Podarenú partičku budú vo filme tvoriť postavy ako Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin či mnohými obľúbená psychopatka Harley Quinn. Keď ich vysadia na nepriateľmi obsadenom ostrove s úlohou “nájsť a zničiť”, bude mať plukovník Rick Flag čo robiť, aby skupinu udržal pohromade. 

Česká dráma SMEČKA ukáže, že v partii dnešných tínedžerov sa žije podľa zákona vlčej svorky. Keď chceš s vlkmi žiť, tak ich musíš poraziť. Dievčatá, právo silnejšieho a hokej. V škole aj v hokejovej kabíne, kam prichádza nováčik David. Autorita dospelých tu nemá žiadnu váhu, platia tu tvrdé pravidlá a rivalita. Pokiaľ chce niekto prežiť, musí sa podvoliť. Alebo sa vzoprieť a bojovať o svoje miesto pod slnkom. David má šestnásť, peknú priateľku a rodičov, ktorí ho podporujú vo všetkom a aj finančne. Práve sa presťahoval, má nastúpiť do nového hokejového klubu Vlkov a zabojovať o miesto v brankárskej jednotky. Čo však robiť, keď ťa spoluhráči nevezmú medzi seba a opustí ťa dievča? Špirála šikany, odvety a vzájomných bojov sa roztáča.

V akčnom filme FREE GUY sa môžete tešiť na Ryana Reynoldsa ako zamestnanca banky, ktorý si uvedomí, že je vedľajšou postavou v otvorenej svetovej videohre s názvom Free City plnej násilia.

RESPECT rozpráva výnimočný príbeh životnej cesty legendárnej hudobnej hviezdy Arethy Franklin. Svoj hlas musela presadiť v neľahkých 60-tych rokoch minulého storočia, kedy sa Amerika ocitla uprostred búrlivého sociálneho a politického diania. Výber herečky, ktorá ju mala stvárniť vo filme, odobrila ešte samotná spevácka legenda. Okrem držiteľky Oscara Jennifer Hudson sa v snímke predstavia aj držiteľ Oscara Forest Whitaker, speváčka Mary J.Blige či Marlon Wayans. 

Od 19. augusta potešia kiná malých, ale určite aj dospelákov animovaným filmom LABKOVÁ PATROLA. Keď sa ich najväčší rival Humdinger stane starostom neďalekého Adventure City a začne robiť zmätok, Ryder a všetci obľúbení hrdinskí psíkovia zaradia najvyššiu rýchlosť aby čelili výzve. Zatiaľ čo jedno šteňa musí čeliť svojej minulosti v Adventure City, tím nájde pomoc u nového spojenca, dôvtipného jazvečíka Libertyho. Spoločne vyzbrojení vzrušujúcimi novými vychytávkami a výbavou bojuje Labková patrola za záchranu občanov Adventure City!

Horor CANDYMAN so sebou prinesie kultového hrdinu všetkých strašidelných historiek, ktorého poznávacím znakom je zlovestný hák natretý medom a roj včiel. Stačí ho päťkrát vyvolať pred zrkadlom a on sa objaví – tentokrát v galérii moderného umenia. Mladý výtvarník Anthony má pocit, že jeho kariéra stagnuje a on potrebuje nový impulz, aby mohol pokračovať v tvorbe. Jedného dňa mu kamarát porozpráva tragický príbeh o tom, ako sa zrodil muž s hákom a prečo začal vraždiť. Anthony je tou legendou úplne fascinovaný a začne pátrať po ďalších okolnostiach. Jeho obrazy zrazu získavajú temný nádych a postupne sa na nich začína objavovať jediná tvár.

V auguste sa môžete tiež tešiť na českú komédiu Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ktorá rozpráva príbeh štyroch kamarátov, ktorí si dvadsať rokov po maturite priznajú, že nežijú tak, ako si predstavovali. A rozhodnú sa s tým niečo urobiť. Je možné riešiť krízu stredného veku provokatívnou hrou s takmer nesplniteľnými úlohami? Ako štyridsiatnik zistí, či je naozajstný chlap? Ako zabráni korózii svojich ideálov, rozplynutiu snov a scvrkávaniu semenníkov? Prvok, Šampón, Tečka a Karel sa pokúsia nájsť v sebe odvahu urobiť poriadnu kravinu ako zamlada. Alebo aspoň odvahu hovoriť za všetkých okolností to, čo si naozaj myslia. Kto splní úlohu, nie je „sráč“.

01 - Modified: 2021-07-13 18:26:29 - Feat.: 0 - Title: Osem filmových hitov v kinách
01 - Modified: 2021-11-12 15:28:00 - Feat.: - Title: Novembrové filmové premiéry: Tešiť sa môžeme na novú marvelovku, ale aj drámu s Lady Gaga 02 - Modified: 2021-10-08 19:48:01 - Feat.: - Title: Októbrové filmové novinky potešia fanúšikov komiksov aj hororov 03 - Modified: 2021-08-26 11:58:38 - Feat.: - Title: Septembrové filmové novinky: James Bond či animovaná rozprávka Baby šéf 04 - Modified: 2021-07-13 18:26:29 - Feat.: - Title: Osem filmových hitov v kinách 05 - Modified: 2021-05-28 14:00:52 - Feat.: - Title: Svet filmových dobrodružstiev je späť. Multiplexy Cinema City otvorili brány
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 21:00