StoryEditor

Na slovenský trh elektromobility vstúpil nový hráč - berlínsky TIER

04.08.2021, 13:35
Autor:
redred
Komunikáciu a promo aktivity značky zabezpečuje agentúra Divino.

Spoločnosť TIER aktuálne pôsobí v 128 mestách v Európe a na Blízkom východe. Na náš trh vstúpil v júni 2021, pričom Slovensko je trinástou krajinou, kam priniesol svoju flotilu zdieľaných elektrokolobežiek.

Tender na PR komunikáciu prebiehal rýchlo a kládol doraz najmä na referencie a zladenie sa agentúry a klienta v hodnotách a ľudskej rovine. Z finálovej trojice agentúr zvíťazil tím komunikačnej agentúry Divino.

„Rozhodujúcim faktorom pre vstup do tohto partnerstva boli pochopenie hodnôt našej značky a uchopenie kľúčovej témy - udržateľnosti,“ konštatuje Florian Anders, riaditeľ korporátnej komunikácie TIER Mobility.

„Tento tender potvrdil, že oblasť komunikácie a PR nepozná hranice a s klientom môžete byť na jednej vlne napriek tomu, že ste sa nikdy osobne nestretli. Je úžasné, že hoci TIER funguje iba 3 roky, má jednoznačne stanovené hodnoty, nastavené procesy a komunikačné priority. Možnosť pracovať s ich entuziastickým medzinárodným tímom je pre nás veľkým obohatením," dopĺňa Ľubomíra Mardiaková, Senior PR manager agentúry Divino.

Divino zastrešuje pre TIER komplexné PR služby od korporátnej a produktovej komunikácie, cez poradenské služby až po influencerské spolupráce.

Aj keď je bratislavský trh zdieľanej mobility pomerne saturovaný, TIER sa konkurencie neobáva. „Zdieľané bicykle, e-kolobežky alebo mopedy nepovažujeme za konkurenciu, tou je najmä súkromné ​​vlastníctvo áut. Veríme, že naše služby skvele doplnia už existujúcu ponuku mikromobility a 500 000 obyvateľov Bratislavy zváži možnosť nechať autá doma a svojim dielom prispieť k boju proti klimatickým zmenám," vysvetľuje Anders.

TIER Mobility založili v roku 2018 Lawrence Leuschner, Matthias Laug a Julian Blessin. Tak ako v iných mestách, ktoré TIER pokrýva (Viedeň, Berlín či Paríž), sú ich elektrické kolobežky v Bratislave k dispozícii nepretržite. 

Divino

​Od konkurencie sa kolobežky TIER odlišujú napríklad najväčším predným kolesom, výhodou je širšia nášľapná plocha, nabíjačka bezdrôtových telefónov, dvojité bubnové brzdy či dvojité odpruženie. Fungujú na báze výmeny batérií priamo na mieste. Eliminuje sa tak nutnosť prepravy kolobežiek do skladov na nabíjanie. TIER vďaka svojmu ekologickému fungovaniu dosiahol v januári 2020 hodnoty, vďaka ktorým sa zaradil medzi klimaticky neutrálne spoločnosti.

Divino

01 - Modified: 2022-06-01 13:12:59 - Feat.: - Title: TIER priniesol do Bratislavy e-kolobežky s integrovanou prilbou 02 - Modified: 2022-05-17 10:43:30 - Feat.: - Title: Elektrické kolobežky TIER prichádzajú do Košíc 03 - Modified: 2021-10-05 14:49:21 - Feat.: - Title: Módny e-shop Answear spustil novú kampaň aj komunikačnú stratégiu. V hlavnej úlohe sú ženy 04 - Modified: 2021-04-07 11:42:35 - Feat.: - Title: Krtkova torta oslavuje 20 rokov kampaňou s názvom MŇAM 05 - Modified: 2021-03-31 07:14:31 - Feat.: - Title: Spoločnosť Premium Brands prichádza s novinkou so závanom Indie
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 09:56