StoryEditor

Tatra banku povedie Michal Liday

05.12.2014, 14:50

Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Tatra banky sa stane Michal Liday. K zmene dôjde 1. apríla 2015. Súčasný generálny riaditeľ Igor Vida preberie pozíciu generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva v českej Raiffeisenbank.

Igor Vida, súčasný generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tatra banky, preberie od 1. apríla 2015 vedenie českej Raiffeisenbank po svojom predchodcovi Mariovi Droscovi, ktorý sa rozhodol hľadať nové výzvy mimo Raiffeisen.

„V Tatra banke som prežil 22 rokov, čo je takmer polovica môjho života. Tieto dve dekády mi veľmi veľa dali. Tatra banka je zdravou a stabilnou bankou, pripravenou zvládnuť nové výzvy. Za posledné roky sa vyprofilovala do pozície lídra v inováciách na slovenskom bankovom trhu a posilnila si svoju pozíciu v retaili. Je preto prirodzené, že ju odovzdávam práve Michalovi Lidayovi, ktorý skvele pozná tunajšie bankové prostredie a vie, ako posunúť Tatra banku ešte ďalej,“ vyjadril sa Igor Vida. Do Tatra banky nastúpil v roku 1992, po piatich rokoch sa stal členom predstavenstva. Od roku 2007 viedol Tatra banku ako jej generálny riaditeľ apredseda predstavenstva. Igor Vida zostane prítomný na dianí v Tatra banke z novej pozície podpredsedu jej dozornej rady (podlieha schváleniu regulátora).

Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva sa od 1. apríla 2015 stane Michal Liday, ktorý je členom predstavenstva Tatra banky od roku 2007. Do jeho kompetencií patrí oblasť retailového bankovníctva, malých firemných klientov aelektronických distribučných kanálov. V banke pôsobí od roku 1997.

„Veľmi si vážim dôveru, ktorú som dostal. To, čo si na Tatra banke najviac cením sú jej zamestnanci, ktorých odhodlanie a každodenné nadšenie mi vždy bolo oporou. Mojim cieľom je stabilne viesť tento silný tím tak, aby banka napredovala a ešte viac sa otvoril jej potenciál pre rast,“ reagoval Michal Liday.

„Igor Vida sa za obdobie svojho pôsobenia v Tatra banke stal skvelým lídrom schopným nadchnúť tak zamestnancov ako aj klientov pre množstvo inovácií, ktoré Tatra banka priniesla. Vďaka pozícii, ktorú Tatra banka zastáva, je vlajkovou loďou medzi našimi bankami vskupine a v mnohých ukazovateľoch inšpiráciou pre ďalšie krajiny. Preto vítam jeho záujem prevziať českú Raiffeisen banku,“ zhodnotil Karl Sevelda, predseda dozornej rady Tatra banky a CEO Raiffeisen Bank International. „Tatra banka mala vždy stratégiu nástupníctva z vlastných radov. Michal Liday, ktorý pôsobil dlho ako člen predstavenstva Tatra banky aúspešne vybudoval jej retailové bankovníctvo je výbornou voľbou a prajem mu veľa úspechov v jeho novej pozícii generálneho riaditeľa Tatra banky.“ 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 11:45